Localitate din judetul Mures
(zona turistica Transilvania)
Traditiile multiculturale si convietuirea mai multor confesiuni religioase compun acea spiritualitate transilvana care individualizeaza orasul Targu Mures printre celelalte ale Ardealului.
Fiind situat in centrul Transilvaniei si al Romaniei, la confluenta mai multor drumuri nationale si europene, municipiul Targu-Mures reprezinta un nod feroviar, rutier si aerian.
Reteaua de transport asigura legaturi multiple datorita drumului E60 ce leaga Europa de Vest de cea de Est.
Cai de acces Targu Mures
Cum ajungi la Targu Mures
Pentru a ajunge la Targu Mures, puteti alege unul dintre drumurile nationale: E60 - Oradea - Cluj-Napoca - Targu Mures - Sighisoara - Brasov - Bucuresti - Constanta. DN15 - Targu Mures - Reghin - Toplita - Borsec - Patra Neamt - Buhusi - Bacau.
Cele mai importante curse regulate de autobuz din Targu- Mures au urmatoarele destinatii: Sighisoara, Medias, Sovata, Reghin, Tirnaveni, Ludus, Fagaras, Piatra-Neamt, Vatra Dornei, precum si unele orase din Ungaria si Germania.
In gara din Targu Mures sosesc trenuri Personal, Accelerat, Rapid, intercity care fac legatura cu marile orase ale tarii. Cele mai importante magistrale sunt linia 405 Razboieni - Targu Mures - Deda, cu legaturi directe din Razboieni (magistrala 300) la Oradea, Huedin, Cluj-Napoca, Teiusi, Mediasi, Sighisoara, Brasov, Ploiesti, Bucuresti si din Deda (magistrala 400) la Satu Mare, Baia Mare, Dej, Toplita, Gheorgheni, Miercurea Ciuc, Sfantu Gheorghe, Brasov, Ploiesti, Bucuresti.
Targu Mures dispune si de un aeroport international care face legatura cu Europa. De aici pleaca regulat curse spre Roma, Barcelona, Budapesta, dar si spre Bucuresti sau Cluj.
Cele mai importante curse regulate de autobuz din Targu-Mures au urmatoarele destinatii: Sighisoara, Medias, Sovata, Reghin, Tirnaveni, Ludus, Fagaras, Piatra-Neamt, Vatra Dornei, precum si unele orase din Ungaria si Germania.
Evenimente locale Targu Mures
Zilele Targumuresene
Din initiativa Primariei Municipiului Targu-Mures si a Consiliului Municipal, incepand cu anul 1997, in ultima saptamana a lunii iunie, se desfasoara anual, sarbatoarea "Zilele Targumuresene".
Manifestarea, initiata pentru comemorarea privilegiului acordat orasului in 28 august 1482, de regele Matei Corvin, prin care se confera acestuia dreptul "de a tine trei targuri anuale" - dintre care unul in luna iunie - ofera locuitorilor urbei, si nu numai, un bogat si variat program de divertisment.
Alte festivaluri care atrag numerosi turisti in Targu Mures sunt: Festival folcloric pentru copii, Zilele Inimii, Festivalul "Jocul din Batran", Sarbatoarea Vinului si a Mustului sau Festivalul de muzica "Musica Sacra".