Apasati pe imagini pentru vizualizare
Depozitul de armasari Dumbrava cunoscut si sub denumirea de "Herghelia Mariei Sale" se afla la 10 km de Targu Neamt pe locul grajdurilor domnesti ale lui Stefan cel Mare, pastorite de comisul Manole Jder, asa cum ne sunt descrise in romanul lui Sadoveanu.
Amplasat intr-o zona cu un puternic potential turistic, Depozitul de Armasari Dumbrava dispune de o infrastructura modernizata si adusa la standarde internationale formata din: sediu administrativ, adaposturi pentru cabaline si baza hipica.
In prezent, aici se gasesc 76 de capete care fac parte din 8 rase deosebite cu o foarte mare importanta biologica, si anume: araba, semigreu, hutul, sport, lipitan, cal de Bucovina, gidran, pur sange englez.
Depozitul de Armasari Dumbrava ofera posibilitati de practicare a turismului ecvestru care constau in urmatoarele activitati: plimbari cu trasura, plimbari calare pentru agrement, lectii de calarie, si lectii de sarituri peste obstacole, 32 locuri de cazare.
Depozitul de Armasari Dumbrava este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Depozitul de Armasari Dumbrava
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Targu Neamt
Coordonate GPS: 47.229885,26.548448
Manastirea Sihastria a fost ctitorita in 1655 de catre Sihastrul Atanasie. Ca urmare a vremurilor grele biserica a fost ruinata, in 1734 episcopul Ghedeon de Roman a ridicand o noua biserica, din pia
Cetatea Neamtului este un monument istoric ridicat de catre Petru I (1374-1391).la sfarsitul secolului al XVI-lea. A fost atestata documentar pentru prima data in anul 1395.
Cetatea Neamtului este s
Monumentul Vanatorilor de munte se afla in orasul Targul Neamt, la o altitudine de aproape 500 de metri, in partea de nord-est a orasului, pe o terasa creata in anul 1936.
Monumentul a fost inaugurat
Adresa: Vânători-Neamţ, pe Dealul Vovidenia, la 1 km de M-rea. Neamţ;
Muzeul "Mihail Sadoveanu" a fost infiintat intre anii 1964 - 1966 de către Muzeul Literaturii Române din Bucureş
Manastirea Varatec este situata intr-o mica depresiune de la poalele muntilor, la o altitudine care nu depaseste 460 m, fiind adapostita de culmea Dealul Mare.
Biserica Manastirii Varatec, cu hramul
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.