Salina Trotus este situata la 2 km de localitatea Targu Ocna, in masivul de sare Valcele-Slatinele, fiind un obiectiv turistic cautat in special pentru microclimatul sau, benefic in terapia afectiunilor cronice respiratorii.
Salina a fost atestata documentar in anul 1380, intr-un hristov domnesc, unde era scris despre plata unei cantitati de 2.000 ocale de sare pentru constructia unui pod.
In anul 1502 Stefan cel Mare a acordat ctitoriei de la Putna privilegiul de a avea in fiecare an \"care o suta si cincizeci de dropi de sare de la ocna noastra de la Trotus\". In secolul al XVII-lea, calatorul strain Pietro Deodato a consemnatn: \"in acest tinut se gasesc saline, de unde se scoate sarea in cantitati asa de mari, incat se trimite in toata Tara Moldovei, Rusia si alte tari, transportandu-se pe Dunare, pe Marea Neagra, pana la Constantinopol\".
Salina Trotus se intinde pe o suprafata de 8.900 mp, avand adancimea pe verticala de 240 m, iar temperatura medie intre de 12 grade Celsius.
Caracteristicile benefice ale salinei sunt: temperaturile cu variatii minime, valorile umiditatii relative a aerului cu variatii sub 10%, variatia extrem de redusa a cantitatii de oxigen, precum si a aerosolului salin, absenta totala de alergeni, vitezele extrem de reduse ale curentilor de aer etc. Aeropoluantii lipsesc, aerul avand un grad ridicat de puritate, indiferent de anotimp.
Programul de activitati include: plimbari, odihna, alergari, gimnastica medicala generala si respratorie, jocuri sportive si distractive etc.
Puteti beneficia de un profesor de sport, un cabinet medical, terenuri de sport, biliard si spatii de joaca etc. De asemenea, puteti vizita Muzeul Sarii si diferite expozitii de pictura si sculptura, lacul sarat si cascada.
Intr-una din galeriile salinei se afla Biserica \"Sfanta Varvara, ocrotitoarea minerilor\", sapata in sare, singura biserica din Europa realizata integral din sare si amplasata la adancimea de 200 m.
La suprafata a fost amenajat un strand cu apa sarata, deschis zilnic intre orele 10.00 - 20.00, in anotimpul cald.
Programul de vizitare este: zilnic, intre orele 07.00 - 17.00.
Salina Trotus din Targu Ocna este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Salina Trotus din Targu Ocna
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Targu Ocna
Coordonate GPS: 46.2880135,26.6030865
Parcul dendrologic Haghiac se afla pe valea Doftanei, in apropiere de Targu Ocna, judetul Bacau si este o rezervatie forestiera intinsa pe o suprafata de 24 hectare.
Forma neregulata a dispunerii par
Mina Salina este situata in inima Moldovei, pe valea Trotusului, in judetul Bacau. Salina este in apropiere de Targu Ocna si puteti ajunge la ea pe DN12 A.
Desi continua sa produca sare, Mina Salina
Rezervatia naturala Magura -Targu Ocna se afla pe malul drept al raului Trotus si malul stang al Slanicului, judetul Bacau si este o rezervatie mixta, de protectie floristica, faunistica si peisagisti
Manastirea Magura Ocnei se afla in orasul Targu Ocna, din judetul Bacau, fiind o manastire de maici ce poarta hramul "Inaltarea Domnului". Lacasul de cult a avut o istorie tumultoasa, putin cunoscuta
Centrul de tratament balnear Parc Magura din Targu Ocna este o investitie recenta a autoritatilor locale si este situata in Parcul Balnear Magura, in imediata apropiere a izvoarelor minerale.
Centru
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.