Apasati pe imagini pentru vizualizare
Banca de Scont din Piata Unirii a fost construita intre anii 1906-1908, dupa planurile arhitectilor Marcel Komor si Dezso Jakab.
Palatul cu trei nivele are o constructie asimetrica, cu ferestrele si frontoanele ornate cu ceramica colorata. Multi specialisti vad o clara influenta gaudiana in folosirea elementelor curbate, arcuite si a ceramicii colorate. Formele rotunjite ies in evidenta deasupra parterului.
Pe inaltimea celor doua etaje fatadele sunt marcate de zone care ies in afara. Cea mai lunga se afla in colt si seamana cu un turn. Fatada scurta are si un balcon, ce intareste asimetria constructiei. Spatiile de la parter sunt folosite pentru magazine si sediu, iar in celele de la etaj sunt locuinte.
Banca de Scont Timisoara este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Banat, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Banca de Scont Timisoara
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Timisoara
Coordonate GPS: 45.75748,21.22788
Noul edificiu al liceului a fost construit in perioada 1878-1879 (arhitectul Ioan Reiber). In anul 1919 se transforma in Liceul german de stat si se introduce limba de predare germana, dar pana in 192
Statuia Sfantului Ioan Nepomuk este situata pe B-dul Dragalina nr. 13 din Timisoara, in curtea Bisericii Romano-Catolice din Iozefin.
Monumentul a fost creat in anul 1722 si este cea mai veche statui
Statuia Sfanta Maria si Sfantul Ioan Nepomuk este situata in Piata Libertatii din muncipiul Timisoara. Monumentul a fost realizat in anul 1756 la Viena, de catre F. Blim si E. Wasserburger, in stil ba
Palatul episcopal ortodox sarb din Timisoara a fost construit intre anii 1745 – 1748, in Piata Unirii din centrul istoric.
Edificiul a fost ridicat pe timpul episcopului sarb de Timisoara, Gheorgh
Zona de agrement de la Padurea Verde si-a marit capacitatea. Sunt 4 bazine complet modernizate, din care 2 sunt termale, iar 1 pentru copii.
Adresa:
Aleea Avram Imbroane (denumire veche: Aleea cfr, C
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.