Apasati pe imagini pentru vizualizare
Intre anii 1735-1737, la initiativa contelui Hamilton, presedintele asociatiei si comandantul militar al Banatului s-a construit primul spital si prima farmacie din oras.
La terminare, spitalul a fost preluat de calugarii mizericordieni, sositi pentru ingrijirea bolnavilor. Biserica, alipita spitalului, a fost construita intre anii 1748 - 1753, pe locul fostei capele a ordinului calugarilor mizericordieni.
In 1849 cladirea a fost distrusa, in 1851 reconstruită, iar în 1990 romano-catolicii au dat biserica in folosinta greco-catolicilor.
Edificiul pastreaza cea mai veche orga din Timisoara.
Biserica calugarilor mizericordieni Timisoara este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Banat, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Biserica calugarilor mizericordieni Timisoara
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Timisoara
Coordonate GPS: 45.75457,21.22478
Liceul Piarist din Timisoara a fost inaugurat in anul 1909, intr-o cladire de pe actualul Bulevard Regele Ferdinand, intre Piata Regina Maria si strada Piatra Craiului. Cladirea face parte dintr-un an
Statuia Sfanta Maria si Sfantul Ioan Nepomuk este situata in Piata Libertatii din muncipiul Timisoara. Monumentul a fost realizat in anul 1756 la Viena, de catre F. Blim si E. Wasserburger, in stil ba
Casa Emmer este situata in centrul orasului Timisoara, fiind construita in 1908 dupa planurile arhitectului Laszlo Szekely. Este lipita de Casa Bruck, creatie a aceluiasi arhitect.
Cladirea are patru
Strandul termal din Sanmihaiu German reprezinta o importanta zona de agrement, dar si un loc pentru relaxare si recuperare a organismului. Acesta a fost inaugurat in anul 1990.
Zona de agrement disp
Turnul de apa din Fabric (Timisoara) a fost construit in anul 1912. Scopul sau era asigurarea continua cu apa potabila a orasului aflat in plina expansiune la inceputul secolului XX.
Fiind asezata pe
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.