Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul Militar din Timisoara este situat in Piata Libertatii nr. 6, intr-o cladire - monument istoric cunoscuta sub denumirea de Cazinoul Militar.
Inaugurat in anul 1996, muzeul este organizat in sase sali, cinci dintre ele prezentand diferite personalitati din istorie, evenimente marcante si diverse perioade istorice: Decebal, Evul Mediu Timpuriu, Evul Mediu, Mihai Viteazul, Unirea Principatelor Romane si cele doua razboaie mondiale.
Cea de-a sasea sala prezinta o colectie impresionanta de arme si uniforme militare, marturii ale activitatii militare ale romanilor.
Patrimoniul Muzeului Militar din Timisoara cuprinde peste 2.000 de piese: documente de epoca, harti, machete ale anumitor monumente istorice, fotografii, armament si uniforme militare.
Muzeul Militar din Timisoara este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Banat, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul Militar din Timisoara
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Timisoara
Coordonate GPS: 45.7555962,21.2261829
Fabrica de tigarete din Timisoara reprezinta cea mai veche fabrica din tara, fiind a doua mare fabrica din perioada Imperiului austro-ungar, dupa Fiume.
A luat nastere in anul 1846, inca inainte de i
Muzeul Banatului este un muzeu din Timisoara cu sediul central in Castelul Huniade. A fost infiintat in 1872, sub numele de "Soietatea de Istorie si Arheologie". Adaposteste cea mai importan
Biserica romano-catolica Sfantul Rocus din Timisoara a fost construita in anul 1777.
Micuta biserica parohiala inchinata Sfantului Rocus, unul dintre sfintii ocrotitori impotriva ciumei, este simplu
Muzeul de Arta din Timisoara a devenit institutie de sine statatoare la data de 1 ianuarie 2006 si include o colectie unica de lucrari si obiecte personale ale pictorului Corneliu Baba, cu 90 de piese
Biserica greco-catolica Nasterea Maicii Domnului a fost construita in anul 1765, in stil baroc austriac. A fost initial biserica romano-catolica, dar odata cu construirea noii biserici romano-catolice
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.