Apasati pe imagini pentru vizualizare
Palatul Lloyd este o cladire monumentala cu trei etaje, amplasata in Piata Victoriei din Timisoara.
Palatul a fost construit intre 1910-1912, dupa planurile arhitectului Leopold Baumhorn, stilul ales dearhitect fiind unul eclectic cu influente seccesion. Aici a functionat la etajul I Bursa Agricola, societatea Lloyd, iar la etajele II şi III erau locuinte.
La parterul cladirii se afla Café Lloyd, inainte de razboi Café Wien, locul de intalnire al elitei timişorene. Din 1948 adaposteşte sediul Rectoratului Universitatii Politehnica din Timişoara, iar la parter functioneaza restaurantul Lloyd.
Din luxul de odinioara se mai pastreaza astazi portiuni de lambriuri, oglinzi, ramaşite din vitralii şi cateva candelabre.
Palatul Lloyd este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Banat, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua
cazare Timisoara
, in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.
Coordonate GPS: 45.7539,21.225239
Teatrul de Papusi a fost infiintat in 1949, ca o sectie a Teatrului de Stat din Timisoara, purtand numele celebrului personaj popular Piparus Patru. In 17 aprilie 2000 - teatrul primeste titulatura de
Teatrul de papusi Iulia prezinta saptamanal spectacole interactive pentru copii, adolescenti si tineri pentru orice varsta.
Art-Club Iulia ofera si Cursuri de teatru, dans, desen, chitara, limba engl
Trupa Teatrului Maghiar de Stat "Csiky Gergely" din Timisoara este o echipa tanara, entuziasta, recunoscuta pe plan profesional, care cauta constant noi modalitati de expresie artistica. Repertoriul t
Camera de Comert, Industrie si Agricultura din Timisoara a fost infiintata in anul 1850. Guvernul comunist a suspendat in anul 1949 functionarea sa.
A avut mai multe sedii, inainte de ridicarea Palat
Casa Turceasca este situata in Timisoara pe strada Evlia Celebi nr. 2 si se numara printre primele constructii din zona Maierele Vechi, azi cartierul Elisabetin, ridicate probabil in sec. XVI-XVII.
D
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.