Apasati pe imagini pentru vizualizare
Statuia Sfantului Ioan Nepomuk este situata pe B-dul Dragalina nr. 13 din Timisoara, in curtea Bisericii Romano-Catolice din Iozefin.
Monumentul a fost creat in anul 1722 si este cea mai veche statuie din Timisoara, reprezentandu-l pe patronul catolicilor din Banat, Sfantul Ioan Nepomuk.
Nu se cunoaste autorul acestei opere de arta, declarata monument istoric de interes national. Creatia a fost realizata din piatra si il prezinta pe Sfant cu o cruce in mana.
Statuia si-a schimbat locatia de mai multe ori, fiind amplasata pe rand in: fata Cazinoului Militar (1720), fata Liceului Carmen Sylva (1752), pe Podul Decebal (1757), zona actualului Strand Termal (1908), urmand ca in curtea Bisericii Romano-Catolice sa ajunga in anul 1932.
Statuia Sfantului Ioan Nepomuk din Timisoara este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Banat, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Statuia Sfantului Ioan Nepomuk din Timisoara
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Timisoara
Coordonate GPS: 45.7446251,21.2111607
Lacurile Becicherecu Mic fac parte din categoria lacurilor relicte. Sunt situate in apropierea localitatii Becicherecu Mic, judetul Timis.
Sunt o ramasita a mlastinilor care au existat in zona de
Prima atestare a teatrului in Timisoara a fost in 1753. Intre 1761-1874, reprezentatiile teatrale se tineau in fosta cladire a magistratului rascian (astazi liceul Nikolaus Lenau), unde in 1846, Franz
Turnul de apa din Iosefin a fost ridicat in 1914, avand ca scop asigurarea continua cu apa potabila a orasului, aflat in plina expansiune la inceputul secolului XX.
Pentru asigurarea alimentarii cu
Biserica romano-catolica Sfantul Rocus din Timisoara a fost construita in anul 1777.
Micuta biserica parohiala inchinata Sfantului Rocus, unul dintre sfintii ocrotitori impotriva ciumei, este simplu
Muzeul Banatului este un muzeu din Timisoara cu sediul central in Castelul Huniade. A fost infiintat in 1872, sub numele de "Soietatea de Istorie si Arheologie". Adaposteste cea mai importan
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.