Apasati pe imagini pentru vizualizare
Lacul Capra este un lac glaciar din versantul de sud al masivului Fagaras, situat la o altitudine de 2.230 m. De aici izvoraste paraul Capra, unul dintre izvoarele Argesului.
Daca te afli la cabana Balea, ai de parcurs aprox. 45 de minute pana la lac. Drumul continua pe langa lac prin caldarea Fundul Caprei, spre Fereastra Zmeilor, unde se bifurca doua variante de traseu spre Cabana Podragu. Peisajul oferit de acest traseu este spectaculos!
Pe malul sudic al Lacului Capra se afla un platou pentru campare, care ofera o priveliste frumoasa asupra Varfurilor Buda, Raiosu si Museteica.
In apropierea lacului se afla doua monumente ridicate in cinstea celor ce au decedat in avalanse, in anul 1963. Iarna traseul este periculos, in special daca nu esti adecvat echipat sau nu esti insotit de cunoscatori ai muntelui, riscul avalanselor fiind ridicat.
Lacul Capra este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Transfagarasan, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Lacul Capra
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Transfagarasan
Coordonate GPS: 45.6009865,24.627821
Cascada Capra, denumita si Cascada Iezerului, se afla pe versantul sudic al Muntilor Fagaras, la altitudinea de 1.690 de metri, pe teritoriul judetului Arges.
Este situata intre cabana Capra si Lacu
Transfagarasanul este unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din Romania.
Situat pe DN7C, traverseaza cel mai inalt lant muntos din tara noastra, Muntii Fagaras, si leaga Transilvania de Muntenia
Lacul Oiesti este un lac de acumulare aflat in sudul Muntilor Fagaras, la 505 m altitudine. Are o suprafata de 40 ha si 4,5 m adancime.
Apartine bazinului hidrografic Arges, fiind alimentat de raul
Lacul Bindea este un lac de origine glaciara situat in sudul Muntilor Fagaras, aproape de Varful Fundul Bindei (2450 m altitudine).
Apartine bazinului hidrografic Raul Doamnei, aflandu-se la obarsia
Lacul Buda este situat in Muntii Fagarasului, in caldarea glaciara de pe traseul de creasta intre Varfurile Arpasul Mic si Arpasul Mare.
De aici izvoraste raul Buda, unul dintre bratele Argesului.
Lac
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.