Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul de Etnografie al Vaii Teleajului este situat in localitatea Valenii de Munte si evoca lumea rurala din aceasta zona, printr-o expozitie detaliata ce prezinta casele taranesti.
Prima sala a muzeului cuprinde piese legate de ocupatiile de baza ale locuitorilor de pe Valea Teleajului, precum prelucrarea lemnului si pastoritului. Se pune accent pe obtinerea si prelucrarea fibrelor textile premergatoare tesutului, importanta activitate a locuitorilor zonei. Covoarele muntenesti si stergarele impodobesc expozitia, alaturi de lazile de zestre, masa-tron, scaunele, ornamentate in detaliu si lucrate din fag.
Urmatoarea sala expune interiorul unei case taranesti, prelucrarea fructelor si piese de port popular din zona Valenilor de Munte.
Muzeeul de Etnografie al Vaii Teleajenului este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Valea Teleajenului, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeeul de Etnografie al Vaii Teleajenului
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Valenii de Munte
Coordonate GPS: 45.185791,26.0398464
Biserica de lemn “Sfantul Spiridon Berevoiesti” reprezinta un monument istoric de importanta nationala, aflat in localitatea Valenii de Munte, judetul Prahova, pe strada Berevoești, nr. 50, de la
Situat pe strada George Enescu din Valenii de Munte, muzeul face parte din Complexul Muzeal Valenii de Munte, alaturi de Muzeul Memorial Nicolae Iorga, Muzeul de Etnografie al Vaii Teleajenului si Muz
Muzeul Natura Vaii Teleajului se afla in localitatea prahoveana Valenii de Munte si a fost infiintat pentru iubitorii de natura, ce doresc sa admire flora sau fauna din diverse zone ale tarii.
Aici su
Valenii de Munte reprezinta o statiune aflata pe teritoriul judetului Prahova, in depresiunea al carei nume il poarta, pe Valea Teleajenului.
Aceasta mica statiune montana localizata la o altitudine
Biserica Nica Filip din Valenii de Munte este o biserica de zid acoperita cu sindrila, inchinata Intrarii in biserica a Maicii Domnului. Constructia a fost realizata in stil taranesc romanesc, cu acop
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.