Apasati pe imagini pentru vizualizare
Situat in localitatea Viseul de Sus, Muzeul de Istorie si Etnografie a fost construit in preajma anului 1970, de catre niste etnici germani care au locuit aici. In timp, constructia a suferit unele transformari, urmand ca in anul 2001 sa fie reamenajat si sa i se adauge inca un nivel.
Muzeul este structurat in doua sectiuni, una dedicata exponatelor cu caracter istoric, pe o suprafata de 40 mp si o sala de 70 mp ce serveste expozitiei de etnografie. Acestor sectii principale li se adauga o sala de 20 mp dedicata obiectelor de cult si o terasa de aproximativ 30 mp pentru expunerea obiectelor muzeale de dimensiuni mai mari.
Muzeul contine piese valoroase, semnificative pentru istoria tarii noastre. Sectia de istorie cuprinde obiecte si ilustratii (reproduceri de documente, fotografii), dispuse in cinci vitrine si pe noua panouri de sticla ce infatiseaza o sinteza a istoriei locale.
Institutia este deschisa publicului, asteptand turisti din toata tara care doresc sa descopere istoria poporului roman intr-o maniera unica.
Muzeul de Etnografie si Istorie Viseul de Sus este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Maramures, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul de Etnografie si Istorie Viseul de Sus
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Viseu de Sus
Coordonate GPS: 47.7055206,24.4298325
Biserica de lemn din Ruscova-Oblaz se afla in catunul Oblaz, localitatea Ruscova (judetul Maramures). Lacasul de cult nu este protejat de Legea Monumentelor Istorice desi merita cu prisosinta, fiind u
Mocanita este un tren forestier ce astazi si-a pastrat un singur scop, si anume acela de a transporta turisti. Locomotiva cu aburi a fost construita intre anii 1930 - 1933, linia ferata pe ecartament
Biserica de lemn din Salistea de Sus, Nistoresti, orasul Salistea de Sus, judetul Maramures, figureaza pe noua lista a monumentelor istorice.
Lacasul de cult a fost construit in anul 1680 si are hra
Viseu de Sus reprezinta o statiune turistica de interes local, aflata in NE judetului Maramures, intr-o depresiune intramontana.
Zona prezinta numeroase surse de ape minerale – clorosodice si bicar
Defileul Viseului reprezinta un defileu spectaculos cu o lungime de cca 7 km, creat pe Valea Viseului, Muntii Maramuresului, in apropierea localitatii Bistra.
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.