Pensiunea Anita 2** Gheorgheni

Pensiunea Anita Coordonate GPS:   46.72, 25.59
Localitatea: Gheorgheni
Distanta fata de gara: 1.22 km
Distanta fata de centrul orasului: 0.39 km
Distanta fata de partia de ski : 14.1 km

Pensiunea Anita 2** din Gheorgheni

Capacitate totala: 30 locuri in 12 camere
Adresa : Gheorgheni km 6 spre Lacu Rosu
0744.691.405 2168
5 /10
Pensiunea Anita 2**
Nota bazata pe 1 Comentarii

Descriere Pensiunea Anita 2**

Dragi vizitatori !

Bine ati venit pe siteul casei noastre de oaspeti Anita respectiv ENIKO. In continuare aveti posibilitatea de a citi cateva randuri despre posibilitatile noastre de cazare si despre noi.

Casele noastre se afla la 6 km distanta de la orasul Gheorgheni, in directia spre Lacu Rosu, pe malul paraului Belchia, la mai putin de 100 m de drumul national.

Casa de oaspeti ANITA s-a construit in anul 2004, la inceput era folosita numai de familia noastra, dar mai tarziu, putin renovat, ne-am hotarat s-o folosim in scopuri turistice, astfel ne asiguram posibilitatea de a intilni si a imprieteni cu multi oameni.

In timpul construirii casei scopul nostru a fost de a tine cont de experientei noastre dobandite de-a lungul anilor in domeniul turismului propriu.

Totodata am incercat sa eliminam erorile care nu ne-au convenit si nu ni s-a parut potrivite.

90% din materialul folosit la construirea casei este bradul, din care au construit secuii propriile lor case de-a lungul secolelor, dovedind astfel ca nu exista nici un material de constructie mai rezistent si mai sanatos.

Casa noastra de oaspeti are 5 camere si o sufragerie bucatarie. 4 camere au doua paturi, iar o singura camera ar 6 paturi, fiecare incapere cuprinde separat cate o baie.

Camera cu 6 paturi era proiectata pentru familii cu mai multi membrii, sau pentru grupuri de prieteni care la o vacanta nu vor sa se desparta nici in timpul noptii.

Potrivit experientelor noastre de pana acuma, oaspetii carora la inceput le-a fost frica de a alege aceasta oferta, pana la urma aici s-au distrat cel mai mult.

Marimea paturilor din camerele cu doua paturi este de 90x200 cm, dar printr-o procedura de 2 minute se pot monta si demonta potrivit cerintelor.

In camera cu 6 paturi se afla doua paturi duble, iar in fata cu acestea doua paturi pentru o singura persoana, care sunt separate de o baie.

Sufrageria este o incapere de 50 m2 la care apartine bucataria. Bucataria este dotata cu cele necesare: micro, de fiert cafea, toaster pentru 4 persoane, mixer, etc.

Motivele specifice de sculpturi secuiesti asigura atmosfera specifica in formarea mobilierului locuintei si autorul acestora este tamplarul orasului Gheorgheni, Csíki Áron.

Casa de oaspeti ENIKO este format din 3 camere cu bai proprii(2x3 pers, 1x4 pers) o sufragerie cu bucatarie.

V-am prezentat in linii mari cele mai importante informatii ale casei noastre.

Dupa ce ati parcurs acest material probabil va veti decide mai usor in rezervarea locuintei.

Relatiile noastre cu oaspetii sunt relatii de prietenie si familiale, dar luand in considerare dorintele specifice ale oaspetilor, astfel am satisfacut cerintele celor care au aspirat pentru singuratate sau pentru campanie.

Posibilitati de excursii:

Alte posibilitati

In urmatoarele randuri vom enumera si vom descrie pe scurt cateva dintre posibilitatiile de excursie din zona, pentru cei care au intentia sa le viziteze.

Binecuvantat cu toate minunatiile naturii, Depresiunea Gheorgheni, numita si Arcada Secuimii, inconjurata de munti de origine vulcanica, se afla in estul Transilvaniei.

Granitele depresiunii Gheorgheni o reprezinta, la est muntii Giurgeului, la vest muntii Gurghiului. Altitudinea fata de nivelul Marii Negre este de aproximativ 740-820 m, cu o inclinatie spre directia de curs a Muresului. Centrul depresiunii, Gheorgheni, este inconjurat de noua localitati (Ciumani, Joseni, Suseni, Ditrau, Borzont, Lazarea, Chileni, Valea Stramba, Subcetate). Traseul principal este soseaua nationala 12, care leaga Gheorgheniul de Miercurea Ciuc si de Toplita. Spre Praid, drumul de legatura este soseaua judeteana 13B, care trece prin pasul Bucin (1278 m), iar spre Odorheiu Secuiesc soseaua judeteana 138, care trece prin pasul Liban (1000 m).

Lacul Rosu: s-a format prin blocarea vaii prin cale naturala, probabil in vara anului 1837. Pe parcursul treceri timpului, denumirea s-a schimbat de mai multe ori. Denumirea originala era de Lacul Insangerat, numele primindu-l, de la paraul de alimentare a lacului.

Legenda spune ca atunci cand muntele s-a prabusit, a inghitit turma de oi, care pastea in vale, cu stana, cu cioban cu tot, iar sangele care iesea la suprafata a colorat mult timp lacul in rosu. In opinia altora, lacul a omorât brazii, iar cioturile proeminente sunt ca niste cruce de lemn in mijlocul unui cimitir, parca tragand atentia calatorului asupra efemeritatii.

Cheile Bicazului: se afla in imediata continuare a Lacului Rosu, spre izvorul paraului Bicaz. Este cea mai cunoscuta, cea mai frumoasa si monumentala trecatoare a Carpatilor Orientali. Cota medie a varfurilor din imprejurimi, este de 1300 m, cu prapastii abrupte de 200-300 m. Cheile Bicazului are o lungime totala de 5 km. Printre plantele cele mai renumite ale zonei putem aminti floarea de colt.

Pestera carstica Licos
Face parte din categoria pesterilor cu galerie verticala se afla aproape de Varful Licos, la o altitudine de 1650 m. Lungimea totala este de 51 m si este alcatuita din trei parti separate. Pestera are o temperatura constanta de 3C. Din cauza gradului ridicat de periculozitate, pestera este accesibila numai cu echipament de alpinism.

Principalele repere turistice din Gheorgheni

* statuia Sfantului Nicolae din centrul orasului;
* biserica reformata aflata tot in centru; construita intre anii 1895-1899;
* biserica romano-catolica de pe strada Marton Aron, a fost construita intre anii 1753-1757;
* biserica catolica armeneasca (1730-1734), biserica Greco-catolica, sinagoga;
* cladirile aflate in centrul si imprejurimi, construite in stil baroc de care armeni;
* muzeul Tarisznyas Marton.

Posibilitati de excursii din oras

1. Lazarea (6 km)
Cea mai importanta constructie a satului este castelul familiei Lazar, unde a copilarit si principele Bethlen Gabor (mama lui fiind Lazar Fruzsina). Lazar Istvan, ruda cu domnitorul Bethlen Gabor, a construit un castel in stil renascentist, in locul unei case vechi. Mai tarziu castelul s-a degradat, odata chiar a ars din temelii, a fost reconstruit in secolul XVIII, dar si acesta a fost distrus. Castelul a fost restaurat si in unul dintre turnurile renovate a fost infiintat un muzeu.

2. Lacul Rosu (26 km ) - Cheile Bicazului - Pestera carstica Licos
Lacul Rosu este cel mai cunoscut si cel mai mult mediatizat peisaj, cu cioturile de brazi iesite din apa, din Carpatii Orientali, in fundal, asemanator unui leu culcat, se inalta muntele Suhardul-Mic. Orban Balazs scria in cartea sa Descrierea Secuimii: Stam in fata uneia din cele mai surprinzatoare, emotionante privelisti. Si cel care a vazut lacurile din nordul Italiei sau din Elvetia, ramane uimit in fata acestor privelisti. Nici poalele muntilor nu mai ascund fenomene mai frumoase, mai atragatoare, eventual mai mari ca proportii.

3. Pestera Sugo (13 km)
Este o raritate turistica, este rezervatie naturala. Se afla la o distanta de 13 km de Gheorgheni. Primele insemnari despre pestera dateaza din anul 1930. Are trei intrari cunoscute si trei nivele, dintre care doua uscate. La cateva iesiri a pesterii, gasim stalactite si stalagmite.

4. Tusnad-Bai (85 km) Lacul Sfanta Ana, Poiana Mohos. Principalele caracteritici ale localitatii Tusnad Bai sunt izvoarele de apa minerala, mofetele, aerul curat si peisajul pitoresc. Fata de nivelul Marii Negre, Tusnad Bai se afla la o altitudine de 606 m. Frumusetile localitatii sunt craterele gemene in care se afla Lacul Sfanta Ana, respectiv Poiana Mohos.

Lacul Sfanta Ana
Este singurul lac de origine vulcanica din Centrul Europei. Este o raritate si rezervatie naturala. Se afla la o altitudine de 950 m fata de nivelul Marii Negre, apa fiind mai limpede decat apa destilata o singura data. Are o suprafata de 95280 km2, iar in cel mai adanc loc, adancimea ajunge la 8,3 m. Are o forma aproape perfecta de cerc.

Poiana Mohos
Se afla in craterul geaman al lacului Sfanta Ana, are un diametru de 800 m, suprafata e de 80 de hectare, adancime de 10 m, altitudine de 1050 m. Stratul gros a muschiului de turba acopera incetul cu incetul suprafata totala a lacului. Ochiurile de apa fiind din ce in ce mai putine.

5. Sovata - Lacul Ursu (65 km)
Sovata este cea mai cunoscuta statiune balneo-climaterica atat din judetul Mures, cat si din Transilvania. Locul cel mai vizitat al statiunii este strandul construit pe malul Lacului Ursu. Apa lacului contine o concentratie foarte mare de sare, iar temperatura apei variaza de la un strat la altul, ajungand in unele locuri la 50-70C. Se poate inota foarte greu in lac, pentru ca datorita concentratiei de sare efectiv se pluteste pe suprafata apei. Lacul Negru este o alta atractie a statiunii. Numele si-a primit datorita namolului care contine clor si multe materii organice. Apele de izvor din Sovata sunt folosite la diferite cure de vindecare, mai ales pentru reumatism.

5. Praid (57 km ) - Corund (70 km) - Lupeni (85 km)
Cea mai cunoscuta salină se afla la Praid si in zona asta se gasesc si cele mai multe izvoare din Transilvania. Mina de sare era exploatata inca de pe vremea romanilor, iar baile sarate si salina sunt si în ziua de azi vizitate. Un fenomen rar intalnit reprezinta stanca de sare deasupra salinei.

Numele localitatii Corund se asociaza cu ceramica populara, tesatoria, toarcerea, sculptura etc. O imagine specifica a Corundului este targul constant de pe marginea soselei. Vizitatorul poate cumpara diverse obiecte din lut, lemn, trestie, lana, paie etc.

Lupeni - satul natal al scriitorului Tamasi Aron, rudele traiesc si in ziua de azi acolo. Casa natala a scriitorului - azi casa memoriala - are aproape 150 de ani. Tamasi Aron, la cererea lui, a fost inmormantat la marginea satului. Mormantul este pe dealul bisericii.

5. Sumuleu Ciuc (57 km)
In anii 1440 la Sumuleu s-au stabilit niste calugari. Intre anii 1442-1448 si-au construit biserica si o mica manastire, ambele constructii fiind realizate in stil gotic. Este centrul spiritual al Secuimii, loc de pelerinaj vestit pe plan mondial, unul din cele mai importante locuri de pelerinaj romano-catolic. De peste 550 ani este locul in care credinciosii catolici vin cu miile cu ocazia pelerinajului de Rusalii. Mai nou, din 1931 este locul, unde se tin intalnirile anuale cunoscute sub denumirea de Festivalul celor 1000 de fete secuience, sediul Ordinului Franciscanilor din Romania. Trecutul istoric, tezaurul arhitectonic, viata spirituala de aici fac din Sumuleu un obiectiv turistic de prim rang. Din anul 1670 este de asemenea unul din centrele Transilvanene cu o mare traditie in scrierea si interpretarea de piese de teatru pentru elevii claselor superioare, centru administrativ - pana in anul 1876 - timp de secole a Scaunului Ciucului, Gheorghenilor si Casinului.
Ultima actualizare : 01.02.2010
Infopensiuni Parteneri
Infopensiuni.ro vă oferă pensiuni şi vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervări online.
© 2004 - 2025 SC InfoTurism Media SRL.
Toate drepturile rezervate.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site