Coordonate GPS: 45.344533, 25.547321 Localitatea: Sinaia Distanta fata de gara: 1.01 km Distanta fata de centrul orasului: 0.47 km Distanta fata de partia de ski : 4.98 km
Familia Negru din Sinaia va ofera un sejur linistit, fara zgomote infernale de masini, situat la 10 minute de centru, langa Hotel International.
Din acest motiv, puteti ajunge oriunde cu usurinta, deoarece relaxarea trebuie sa fie completa. Curatenia este garantata 100% si totul este dezinfectat dupa orice parasire a camerei de catre un grup de clienti.
Nu aveti nimic de pierdut daca incercati! Suntem siguri ca nu veti regreta si acest lucru nu-l spunem de dragul promovarii, ci de dragul de a va satisface pe dumneavoastra ca si clienti, deoarece si noi suntem oameni si dorim acelasi lucru cand mergem intr-un loc nou pentru noi.
Conditiile pe care vi le oferim sunt de o calitate buna si va ofera tot ce aveti nevoie:
- pat matrimonial
- televizor
- apa calda, caldura
- baie proprie
- wireless
- foisor unde va puteti savura cafeaua de dimineata
- frigider
Pretul pe camera este de 80 lei/ noapte pentru 2 persoane de luni pana vineri. In weekend pretul este de 100 lei/ noapte.
Cautati pe google: Pensiunea Lav si veti gasi poze. Sau accesati link-ul : https://plus.google.com/107495099067927200862/about?gl=ro&hl=ro
ISTORICUL ORASULUI SINAIA:
Sinaia este un oras in Romania, situat la poalele muntilor Bucegi, cunoscut mai ales datorita importantei sale turistice. Aici se afla si Castelul Peles, fosta resedinta de vara a regelui Carol I.
Sinaia se afla in judetul Prahova, la circa 60 km nord-vest de Ploiesti si la 40 km sud de Brasov. Amplasat intr-o zona muntoasa pe valea raului Prahova, altitudinea orasului variaza intre 767 m si 1.055 m. Sinaia are statut de statiune turistica si balneo-climaterica.
Zona des impadurita de pe valea Prahovei in care se afla azi orasul Sinaia era nelocuita in secolul al XVII-lea, primii locuitori care s-au stabilit in padurea virgina de aici, aflata la poalele Bucegilor, fiind calugarii manastirii Sinaia, fondata pe la 1690 de spatarul Mihail Cantacuzino, precum si niste scutelnici care se ocupau cu paza manastirii si cultivarea mosiilor acesteia.
La inceputul secolului al XIX-lea, intreaga vale a Prahovei era organizata ca o singura comuna, denumita Podul Neagului, cuprinzand intreaga vale, de la Predeal la Posada. In 1864, catunele Posada si Podul Neagului au fost alipite comunei Comarnic.
La 5 august 1866 principele Carol I al Romaniei a ajuns la Manastirea Sinaia, situata pe atunci in comuna Podul Neagului. Acesta s-a implicat in organizarea regiunii si, in 1874, catunele ramase in afara comunei Comarnic au primit numele de Sinaia, o comuna cu resedinta la Busteni.Un proces-verbal datat 1 decembrie 1874 atesta ca resedinta comunei Podul Neagului a fost mutata la Sinaia, care si-a primit astfel numele in acel an (de la cel al Manastirii Sinaia, al carei nume provine la randul sau de la cel al Muntelui Sinai).
La 9 mai 1880 Sinaia a dobandit statutul de comuna urbana si cuprindea catunele Izvor, Furnica și Poiana Țapului. Intravilanul orasului Sinaia a fost astfel desprins din domeniul comunei Podul Neagului, care si-a mutat resedinta inapoi la Comarnic. In 1884, catunele Predeal, Azuga, Busteni si Poiana Tapului s-au separat de Sinaia, formand comuna Predeal, in vreme ce comuna Sinaia a ramas cu catunele Izvoru si Furnica. In aceeasi perioada, familia regala a Romaniei si-a stabilit la Sinaia resedinta de vara, construind complexul castelului Peles. La sfarsitul secolului al XIX-lea, comuna avea o populatie de 2210 locuitori, o scoala mixta frecventata in 1899 de 103 elevi, hoteluri, gara pe calea ferata Ploiesti-Brasov, clinica de hidroterapie si manastirea Sinaia.
Tot in acea perioada, orasul a inceput sa devina unul industrializat, aparand o fabrica de cherestea, proprietatea industriasilor Popovici si Costinescu, ultimul detinand si o fabrica de var hidraulic. De asemenea, in ianuarie 1892 a fost deschisa si o fabrica de cuie de fier, care avea 45 de angajati, romani si germani. Din punct de vedere administrativ, comuna era resedinta plaiului Pelesul din judetul Prahova.
In 1925, Anuarul Socec consemneaza ca Sinaia avea sistem de canalizare si apa curenta, alimentata din izvoarele Pelesului si Vanturisului, precum si o uzina hidroelectrica de 1500 de cai-putere care alimenta sistemul de iluminat public electric.
Spre sfarsitul perioadei interbelice, Sinaia avea 3906 locuitori si era resedinta plasii Sinaia din judetul Prahova. In 1950, Sinaia a trecut in administratia raionului Campina din regiunea Prahova si, dupa 1952, din regiunea Ploiesti. In 1968, judetul Prahova s-a reinfiintat, Sinaia redevenind parte a acestuia.
CULTURA
Printre reperele turistice importante se numara Castelul Peles, Pelisorul, Manastirea Sinaia, Cazinoul Sinaia precum si Casa Memoriala "George Enescu". Tot aici se afla si vila lui Nicolae Iorga. La Sinaia s-au stins din viata importante personalitati politice: regele Carol I, Ferdinand I, regina Maria a Romaniei, precum si prim-ministrul Ion Gh. Duca (asasinat pe peronul garii din Sinaia, unde exista si o placuta comemorativa).
AGREMENT
Cateva dintre hotelurile si spatiile de cazare disponibile in Sinaia: - Hotel Sinaia, Paltinis, Palace, Caraiman, New Montana, International, Economat, Rowa Dany, Casa Noastra, Bulevard, Anda, Marami, Cota 1400 si altele.
Orasul Sinaia ofera turistilor numeroase posibilitati de practicare a sporturilor de iarna.
Partii de schi
1. Valea Dorului 2. Valea Soarelui
3. Carp dificil
Trasee de schi
4. Scandurar
5. Drum de Vara
6. Turistica
7. Drum Vechi
Partia de schi Papagal
Partia de schi Tarle
Partia de schi Incepatori
Partia de schi Laptici 1 si 2
Partia de schi Gondola
Partia de schi Valea cu brazi