Apasati pe imagini pentru vizualizare
Istoric: Intrarea este cunoscuta de localnici. Ea a fost explorata în 1959 de V. Secu, care o descrie sub numele de Pestera Anina, iar in 1961 A. Negrea si St. Negrea efectueaza cercetari biospeologice.
Localizare si cale de acces: Anina (jud. Caras-Severin). Peştera este sapata in versantul stang al Vaii Garliste (Anina). Din punctul „La Schlucht" se trece pe sub viaductul liniei ferate, se urca pe o cararuie intre viaduct si o halda de steril, apoi pe deasupra unui tunel pana in dreptul cleantului ce apare in stanga; parasind cararea se cauta intrarea mica, orientata sud-est si ascunsa printre arbori, la circa 10 m in stanga ei. Foarte greu de gasit fara calauza. Altitudine 670 m.
Pestera mijlocie (232 m), orizontals la inceput, apoi descendenta, cu portiuni ascendente, fosila, sapata in calcare cu intercalatii de silex.
Intregul sistem este alcatuit din galerii in general joase, dificil de explorat, cu multe hornuri, cotloane inaccesibile, ponoare colmatate, rupturi de panta. Pestera se gaseste intr-un stadiu avansat de colmatare cu aluviuni si in foarte mica masura cu concretiuni. Se remarca multe scurgeri parietale, coralite, tuberculi, mondmilch, crusta stalagmitica cu gururi, stalagmite si chiar domuri, iar pe alocuri cristale de aragonit.
Pestera calda (10°C în octombrie) si foarte umeda (100%), lipsita de curenti de aer. Fauna parietala si de pe podea este saraca, dar variata. Ne retin atentia niste specii depigmentate de diplure si miriopode, posibil troglobionte. Rinolofii apar izolati.
S-au gasit resturi scheletice de urs de caverna si oase recente de Rhinolophus mehelyi, specie foarte rara, descrisa din România.
Conditii de vizitare: Situata chiar in oras, pestera este la indemana speoamatorilor. Nu este ocrotita si nici amenajata. Sunt necesare mijloace de iluminare, casca, salopeta si cizme de cauciuc. Timp de vizitare: 1/2—1 ora. Atentie la argila alunecoasa si la praguri.
Pestera Gaura lui Schimpfin este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Banat, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Pestera Gaura lui Schimpfin
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Anina
Coordonate GPS: 45.096973,21.848459
Manastirea Nera se afla in Sasca Montana, judetul Caras Severin si a fost ridicata din initiativa doctorului Pavel Chirila, originar din Slatina Nera. Piatra de temelie a manastirii Nera a fost asezat
Parcul National Semenic-Cheile Carasului se afla in sud-vestul tarii, in judetul Caras – Severin, accesul facandu-se din localitatile Resita, Iabalcea, Carasova, Anina, Prigor, Crivaia, Garana.
Tra
Izvoarele Carasului reprezinta o rezervatie naturala de tip mixt aflata in judetul Caras-Severin, pe teritoriul administrativ al orasului Anina. Zona a fost declarata arie protejata de interes nation
Manastirea Brebu din Caras Severin a luat fiinta in anul 1997 din initiativa administratiei locale a comunei Brebu, precum si a credinciosilor din aceasta comuna. Terenul numit Valea Popii a fost cump
Obiectivul turistic Cheile Garlistei din Muntii Aninei se intinde pe o suprafata de 517 hectare si are o altitudine maxima de 690 metri, facand parte din Parcul National Semenic – Cheile Carasului â
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.