Apasati pe imagini pentru vizualizare
Una dintre cele mai faimoase cladiri din Arad este Casa cu Lacat.
Cea mai raspandita legenda a fost aceea, ca omul care reuseste sa deschida lacatul, primeste casa. Dar aceasta a ramas o vorba fara temei, deoarece lacatul nu are mecanism si gaura pentru cheie este facuta numai pentru inselarea ochilor. Cladirea a fost construita in anul 1815, de catre comerciantul vienez Iosif Winkler, apoi renovata in anul 1851, data inscrisa deasupra portii.
In coltul cladirii, spre strada Plevnei, exista o nisa in care se afla un trunchi de copac inconjurat cu o bara metalica inchisa cu un lacat. Cercetarile au stabilit ca butucul, construit in 1827, a avut doar un caracter decorativ.
"Butucul de fier" (lemn invelit in tabla), asezat in nisa respectiva, a fost facut dupa modelul vienez.
Astfel de butuci se gasesc in mai toate orasele mari, in care activitatile breslelor au avut o amploare deosebita, cum ar fi Viena, Bratislava, Buda, Arad, Oradea, Timisoara etc. Dupa parerea unora, ele ar fi servit ca mijloc de popularizare pentru comercianti.
Casa cu Lacat este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Crisana, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua
cazare Arad
, in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.
Coordonate GPS: 46.171985,21.317196
Bazinul este situat in Arad, in Piata Sporturilor. Are dimensiuni de 20x50x1, 85 m si este folosit pentru agrement, diverse competitii sportive precum si pentru cursuri de inot pentru copii de peste 5
Pestera Liliecilor se afla in judetul Arad, langa localitatea Moneasa. Este o pestera deosebit de frumoasa sapata in calcar negru si este decorata cu stalagmite si stalactite de diferite dimensiuni.
Adresa: Galleria Mall Arad, Str. Aurel Vlaicu 225 – 235, et. 1
Telefon: 0357731333
Numar sali: 8
Capacitate: 1763
Cu o capacitate totala de 1763 locuri si opt sali, toate digitale, dintre care s
Lacul Ghioroc se afla in satul cu acelasi nume, in Muntii Zarand, judetul Arad si mai este denumit de localnici „Litoralul de acasa”.
Lacul are o suprafata de peste 10 ha, adancimea este de 10 me
In arhitectura aradeana, un loc deosebit de important il ocupa cladirea actualei Catedrale Ortodoxe Romane cu hramul "Nasterea Sf. Ioan Botezatorul". Biserica a fost construita intre anii 18
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.