Apasati pe imagini pentru vizualizare
Construirea Podului Traian a fost propusa de catre conducerea orasului la inceputul secolului XX. In 1908 s-a acceptat un proiect al societatii de cai ferate din Austria.
Podul a fost construit dupa un plan al inginerului resitean Robert Toth (1857-1913), structura de fier fiind realizata de catre uzinele din Resita, ornamentatia prezentand multe elemente de tip "secession". Proba de greutate si predarea oficiala a podului catre conducerea municipiului s-a facut la 11 noiembrie 1910.
La sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, podul a fost dinamitat, dar structura nu a fost grav afectata, podul fiind refacut in cateva luni dupa terminarea razboiului. Fiind monument industrial, in prezent functioneaza cu restrictii de greutate.
Podul lui Traian din Arad este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Crisana, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua
cazare Arad
, in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.
Coordonate GPS: 46.17151,21.316853
Centrul orasului Arad este dominat de impresionanta artera de circulatie cunoscuta de toti aradenii sub numele de Bulevard. Una dintre cele mai reprezentative cladiri este cea a Teatrului de Stat. Dat
Sinagoga Neologa din Arad se afla pe strada Tribunul Dobra si este un lacas de cult evreiesc, construit in perioada 1827-1834, in stil grec, toscan.
Ca urmare a cresterii comunitatii evreiesti in Ara
Parcul Reconcilierii, situat in centrul orasului Arad, atrage anual mii de turisti, in special din Ungaria. In parc sunt amplasate Monumentul Libertatii, dedicata conducatorilor Revolutiei ungare de l
Manastirea romanica Vladimirescu este situata in centrul localitatii Vladimirescu, o comuna suburbana a municipiului Arad, localizata la 8 km est de acesta, pe drumul european E68. A fost mentionata d
Complexul Muzeal Arad se afla in incinta Palatului Cultural, localizat in Piata George Enescu nr. 1 si a fost deschis in anul 1983.
Complexul detine peste 125.000 de piese, impartite in sectiile: arh
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.