Apasati pe imagini pentru vizualizare
Parcul Natural Lunca Muresului se afla langa orasul Arad si se intinde pe o suprafata de 17.455 hectare, incluzand si zona indiguita a Muresului, fiind o zona inundabila.
Zona cuprinde ape curgatoare si statatoare, paduri aluviale, galerii de salcii si plopi, zavoaie si sleauri de campie, aproximativ 200 de specii de pasari, multe dintre ele fiind sub un regim strict de protectie pe plan international.
In anul 2006 Lunca Muresului a devenit a patra zona din Romania desemnata pentru includerea in Lista Ramsar a Zonelor Umede de Importanta Internationala, pentru protejarea a 30 specii si 12 habitate, cat si arie de protectie speciala avifaunistica pentru protejarea a 41 de specii de pasari.
In cadrul parcului exista patru zone de protectie integrala Prundul Mare (717,9 hectare), Padurea Cenad (310,5 hectare), Insula Mare Cenad (2,1 hectare) si Insulele Igria (7 hectare). Aceste zone sunt strict protejate, fiind interzise activitatile de exploatare a resurselor naturale.
Program de vizitare: luni-joi: 08:00-16:30, vineri:0 8:00-14:00.
Se pot face expeditii in canoe, programarile se fac cu cel putin 4 zile inainte de data excursiei.
Sursa
Parcul Natural Lunca Muresului este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Crisana, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Pentru a vizita
Parcul Natural Lunca Muresului
poti accesa una dintre ofertele de
cazare Arad
, la pensiunile si vilele din apropiere.
Coordonate GPS: 46.1584702,21.2641602
Cladirea actuala a bibliotecii a fost construita in anul 1913.
Prima biblioteca din Arad a fost construita in anul 1881 si continea 1.523 de volume.
De-a lungul timpului, cu ajutorul subventiilor si
Statuia Libertatii din Arad este un monument reprezentativ pentru istoria orasului, dezvelit in anul 1890, cu ocazia comemorarii executiei celor 13 comandanti militari antihabsburgici, cunoscuti si su
Pestera Sinesie se afla pe malul raului Mures, in Muntii Poiana Rusca, localitatea Caprioara, judetul Arad si este declarata Rezervatie Naturala, constituind rezervatie speologica de importanta locala
Lacul Ghioroc se afla in satul cu acelasi nume, in Muntii Zarand, judetul Arad si mai este denumit de localnici „Litoralul de acasa”.
Lacul are o suprafata de peste 10 ha, adancimea este de 10 me
In 1835, in Piata Pompierilor din Arad, autoritatile decid construirea unui edificiu deosebit de important pentru viata localitatii, edificiu care in memoria aradenilor este cunoscut sub numele de &qu
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.