Apasati pe imagini pentru vizualizare
Biserica de lemn Inaltarea Domnului situata in comuna Arieseni, judetul Alba dateaza din anul 1791. Dupa anul 1863 barnele lacasului au fost tencuite, acest fapt diminuand infatisarea initiala.
Se pot remarca aici: singurul exemplu de decor taranesc realizat in tencuiala, rozete si flori, soare cu chip omenesc, cruci inchipuite in stuc pe fatadele edificiului.
Biserica se afla pe lista monumentelor istorice si poarta hramul "Inaltarea Domnului".
Biserica de lemn Inaltarea Domnului din Arieseni este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Apuseni, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Turistii care vor sa viziteze aceasta zona pot gasi
cazare Arieseni
, la pensiunile si vilele din apropiere.
Coordonate GPS: 46.4774628,22.7566948
La o distanta de comuna Arieseni se afla Cascada Varciorog, obiectiv turistic de o frumusete rara. Urmand marcajul patrat cu cruce galbena in interior de la drumul judetean 75, se ajunge usor, pe un d
Groapa Ruginoasa este un fenomen cu totul aparte. Ea este o imensa ravinare sapata pana in creasta culmii care inchide spre sud Valea Seaca, cu adancime de peste 100 m si un diametru de peste 600 m.
Cel mai mare si adanc lac subteran din tara noastra, cu peste 12 metri adancime si peste 7.000 de mc de apa, se afla in pestera Zgurasti, obiectiv natural protejat situat pe raza comunei Bistra.
Prim
Pe versantul stang al paraului Hodobana din Muntii Bihor, se afla o pestera ce i-a imprumutat numele, Pestera Hodobana. Aceasta a fost descoperita in anul 1979 de catre scafandrul speolog Florin Paroi
Lacul de acumulare Mihoesti se afla in Muntii Bihor, la circa 5 km amonte de orasul Campeni si serveste la reglarea debitelor raului Aries.
Barajul are o inaltime de 29 m si retine un volum de 6,25 m
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.