Geamia turceasca din Babadag

Geamia turceasca din Babadag
Geamia turceasca din Babadag vezi pe harta Geamia turceasca din Babadagvezi pe harta

Informatii despre Geamia turceasca din Babadag

Localizare: Delta Dunarii > Babadag Subcategorie: Asezamant religios

Geamia turceasca din Babadag
Geamia turceasca din Babadag
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Geamia turceasca din Babadag este un monument istoric si de arhitectura religioasa ce dateaza din epoca medievala. Edificiul a fost construit in jurul anului 1609, fiind cel mai vechi monument de arhitectura musulmana din tara noastra.

Geamia a fost inaltata din piatra fatuita, avand plan dreptunghiular. Este prevazuta cu un pridvor pe arcade si un minaret inalt de 21 m.

Sapaturile arheologice au scos la iveala perimetrul actual al curtii si un edificiul numit caravenserai (han), care a functionat pana in secolele XVII-XIX.
Geamia adaposteste colectii de arta orientala decorative, de mare valoare.


Geamia turceasca din Babadag este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Delta Dunarii, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Turistii care vor sa viziteze aceasta zona pot gasi cazare Babadag , la pensiunile si vilele din apropiere.

Coordonate GPS: 44.892607,28.720855




Vezi si alte obiective turistice din Babadag

Poiana Kiorum reprezinta rezervatie naturala botanica in cadrul careia este protejata specia Saphora Jaubertii, element pontic, endemic. Aceasta se afla in drum catre Babadag, la 19 km de oras.
Rezervatia Naturala Carasan Teke se afla in perimetrul comunei Izvoarele, judetul Tulcea, intinzandu-se pe o suprafata de 4,6 hectare. Aceasta adaposteste un peisaj deosebit, a carui expresivitate es
Lacul Babadag este un liman fluvio-maritim aflat la nordul localitatii cu acelasi nume si la vest de lacul Razim. A fost inclus in aria de protejare a Zonelor Umede conform Conventiei de la Ramsar, ia
Casa memoriala Panait Cernat se afla in centrul localitatii Cerna, la 55 km de Municipiul Tulcea, in vecinatatea bisericii satului si se prezinta ca o locuinta de mestesugar de la inceputul secolului


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2025 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site