Apasati pe imagini pentru vizualizare
Episcopia din Ramnicu Valcea este cea de-a doua episcopie a Tarii Romanesti, mostenitoare si continuatoare a Mitropoliei Severinului.
Aceasta din urma, infiintata in anul 1370, si-a avut resedinta la Severin, dar a fost mutata, ulterior, datorita conflictelor vremii, la Ramnicu Valcea. In timpul domnitorului Radu cel Mare, intre anii 1503-1504, in amintirea mitropoliei disparute, s-a reinfiintat episcopia Ramnicului Noului Severin. In timpul razboiului turco austriac din 1737, cladirile Episcopiei si biserica ridicata intre 1576 - 1586 sunt arse complet.
Cladirile Episcopiei sunt recladite la 1749, dar cad prada focului, alaturi de jumatate din oras, in 1847. Actuala biserica a Episcopiei a fost ridicata pe temelia alteia mai vechi, ridicata intre anii 1576 - 1586.
Constructia edificiului s-a derulat intre anii 1851 si 1856, sub domnia lui Barbu Stirbei si sub conducerea Episcopului Calinic, ale caror portrete se afla in pronaos. Pictura in ulei, in stilul Renasterii, apartine marelui artist al vremii, Gheorghe Tattarescu, care era un admirator al Sfantului Calinic.
Episcopia Ramnicului este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Valea Oltului, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua
cazare Ramnicu Valcea
, in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.
Coordonate GPS: 45.506347,24.342041
Situata pe intreaga ei lungime in cuprinsul judetului Valcea, Valea Lotrului a devenit o importanta axa turistica odata cu intrarea in functiune, in anii 1970, a Complexului hidroenergetic Lotru-Ciung
Teatrul "Anton Pann" din Valcea este o institutie de spectacole inaugurata in anul 1990, fiind continuatorul unei indelungate traditii teatrale, reprezentata de Teatrul Popular.
Goange Marinescu, di
Muzeul de Arta se desfasoara intr-o casa cu o structura arhitectonica specifica, construita in 1940 de arhitectii Gheorghe Simotta si Nicolae Lupu, ambii de orientare neoromaneasca.
Spatiul eclectic
Adresa: B-dul Tineretului, nr .2A , Rm. Valcea
Telefon: 0350427500
Numar sali: 1
Capacitate: 214
Sunet: Dolby Digital
Ecran: 8 x 4,5 m
Cinematograful Ostroveni (ex Cinema "Flacara") apartine Tea
Filarmonica din Ramnicu Valcea desfasoara o stagiune permanenta, oferind melomanilor valceni satisfactia unor concerte si recitaluri de inalta tinuta artistica.
A luat fiinta in anul 1995, constitut
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.