Apasati pe imagini pentru vizualizare
Lacul Serbanesti (Lacul Bacau II) este situat pe raza municipiului Bacau, pe cursul raului Bistrita si are o suprafata de 202 ha. Lacul se afla in zona geografica Culoarul Siretului, aproape de Dealul Chicera Mare (501 m alt). Apartine bazinului hidrografic Bistrita Moldoveana, fiind alimentat de raul cu acelasi nume.
Este indicat pentru pescuitul sportiv, specia cea mai des intalnita fiind stiuca. Aici se mai pot pescui: caras, biban, crap, salau, rosioara, clean. Este o arie de protectie speciala avifaunistica, cu un rol important in cadrul culoarului de migratie est-european.
Labirintul de insule si stuf din coada lacului reprezinta un adapost ideal pentru cele 147 de specii de pasari, mai ales in perioada de iernare, cand aici pot fi vazute sute de exemplare de rata mare, lebada sau lisita etc. Fauna prezenta mai contine 22 de specii de mamifere, 12 specii de reptile si amfibieni si 22 de specii de pesti.
Acces: Itesti, Judetul Bacau
Lacul Serbanesti (Lacul Bacau II) este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Lacul Serbanesti (Lacul Bacau II)
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bacau
Coordonate GPS: 46.586592,26.924057
Ruinele Curtii Domnesti, amenajate muzeistic in 1973, evidentiaza arta constructorilor moldoveni din secolul al XV-lea.
Manastirea Plopana se afla in comuna Plopana judetul Bacau si are hram Acoperamantul Maicii Domnului, Sfantul Nectarie de Eghina.
Manastirea Plopana a fost ridicata in perioada 2000 - 2009. Pe 16 mai
Biserica Romano-Catolica Sfantul Nicolae din Bacau se afla pe strada Ana Ipatescu nr. 2A, judetul Bacau si a fost ridicata in anul 1850, pe locul unei biserici mai vechi, construita in secolul XV, din
Adresa: Str. N. Balcescu nr.12
Telefon: 0234146361, 0234546361
Numar sali: 1
Capacitate: 650
Expozitia memoriala a lui George Bacovia, considerat cel mai important poet simbolist al literaturii noastre, ar trebui sa fie una dintre cele mai importante opriri pe traseul unui circuit cultural pr
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.