Vila Cristina-Bradetu 3***
Nota bazata pe 1 Comentarii
Descriere Vila Cristina-Bradetu 3***
Satul BRADETU de Arges este o destinatie a vacantelor DE ODIHNA.
Satul acesta s-a format pe mosia Schitului Bradetu - veche ctitorie basaraba - din care mai dainuie inca biserica principala, este un loc izolat, putin viciat de interventia omului, o zona daruita de Dumnezeu: liniste, pace, clima blanda si oameni ce-si vad de ale lor.
Pentru cei ce iubesc natura si stiu sa aprecieze frumusetea locului, linistea, apele minerale, Valsanul cu poienile sale ii imbie la drumetie, odihna trupului si a sufletului.
Valea Valsanului, declarata arie protejata datorita unicitatii ihtiologice "Romanichtysvalsanicola", un peste fosila denumit de localnici Asprete, care s-a pastrat numai in Valsan, sufera de pe urma ignorantilor si a suburbanilor care inneaca in gunoaie locurile ce imbie la campare si mai ales Poienile.
Poiana Maracine de dincolo de Chei, caci da, apa Valsanului isi croieste drum printre stanci formand canioane mai scurte, cheile Mici, sau mai lungi, Cheile Mari, reprezinta locul de campare preferat al orasenilor doritori de iesiri la iarba verde, cu gratare si muzica rasunatoare, cu basi multi si hip-hop cu influente orientale.
Celeilalte categorii de turisti, cei iubitori de liniste si natura, desi coplesiti numeric de manelisti, muntele ii ofera locurile ascunse, mai putin accesibile pantofarilor, cu ciripit de pasarele aer, apa si verdeata.
Casa Cristina din Bradet ofera cazare in 4-5 camere cu baie proprie,bucatarie, gratar, foisor.
Ideal pentru grupuri organizate, care beneficiaza in acest mod de intimitate (avand posibilitatea de a gati in bucataria alocata exclusiv turistilor).
10-15 locuri in 5 camere
Tarif cazare: 95 lei / camera.Tarif pachet 2 nopti toata casa, capacitate 10-15 persoane 800 lei.
Structural, proprietatea este proiectata sa poata gazdui un numar de 10-15 persoane in 5 camere, fiecare camera avand grup sanitar propriu (dus,chiuveta, WC).
Dotarile camerelor au ca elemente de baza cate un pat dublu si un pat simplu (pentru a crea confort familistilor cu copii), TV, minifrigider, fierbator de apa.
In principiu, spatiile de cazare au dotarile minimale, prin decor si ambianta urmarindu-se anularea monotoniei specifice unui hotel, amenajarea fiind neconventionala, dar respectand toate nevoile unui spatiu confortabil.
Spatiul imbie la odihna si lectura. Pensiunea oferind servicii de cazare in exclusivitate, pune totusi la dispozitia turistilor o bucatarie si spatiu de luat masa , amenajat si decorat pentru a crea atmosfera unei sufragerii, cu ambianta familiala. Chioscul-umbrar, din lemn, completeaza functiunile de relaxare si luat masa, avand un spatiu special amenajat pentru gratar.
Proprietatea dispune de leagane,balansoare, loc de joaca pentru copii. Oferta de servicii a pensiunii turistice vizeaza relaxarea turistului prin participarea acestuia la o serie de activitati in spatiile de odihna si socializare ale pensiunii - Tv, biblioteca, colectia de fotografii de epoca.
Pentru turistii pensiunii care prefera odihna activa, acestia se pot relaxa facind excursii la lacul Vidraru, Curtea de Arges, pe Transfagarasan, Balea Lac si Balea Cascada, sau mai aproape la Nucsoara, pe valea raului Doamnei, biresica din piatra de la Corbi, manastirea de la Robaia, Biserica Bradet, fost schit monastic, monument istoric. ATV-uri de inchiriat, in imediata vecinatate.
Satul Bradet este ultima localitate situata pe Valea Valsanului, folosita ades de amatorii de trasee montane. Traseele pastorale, blande si pitoresti catre varful Moldoveanu marcate pentru turism. Se poate ajunge cu relativa usurinta pe varful Moldoveanu, Dara, Vistea, Podragu, Arpas, Iezer, Papusa, Ghitu, Tuica, Caltun, Negoiu ( pe trasee pastorale, marcate).
Iubitorii de pescuit si vanatoare se vor afla in elementul lor.
Iarna se pot face excursii cu sania cu cai catre Cheile Valsanului si La Poieni unde exista si cabane. La Balea, zapada tine pana aproape in luna Iunie.
Turistii pet vizita in sat Muzeul Bisericii Bradet -infiintat in anii- 70, cu piese originale colectionate de parohul pr. Victor Popescu-vestigii istorice din zona si numeroase obiecte de cult extrem de valoroase atat prin vechimea lor cat si prin maiestria lucraturii.
Monumentul eroilor neamului, obelisc ridicat in amintirea eroilor din comuna care si-au jertfit viata in luptele purtate de armata romana in primul razboi mondial, amplasat in curtea Bisericii, in fata Muzeului.
Trasee turistice scurte:
- catre Poienile Valsanului (11 Km-pe drum forestier, in lungul raului) - cheile mici si cheile mari ale Valsanului.
- spre "Bustenet" la cules de zmeura, mure, ciuperci, sau la pescuit (30-45 min. de urcus)
-spre lacul Nucsoara (4 Km de urcus)- lac de prabusire- atractie pentru pescari.
-catre Izvorul de ape sulfuroase (2 Km pe sosea in susul riului).
-catre Cascada (3 Km pe sosea, in susul raului)
-spre Corbi (5-6 Km pe sosea in avalul riului, apoi 2 Km de urcus spre valea riului Doamnei) la Biserica din Piatra.