Apasati pe imagini pentru vizualizare
Situat in coltul nord – vestic al Cetatii Brasovului, Bastionul Tesatorilor a fost ridicat in doua etape, intre 1421 – 1436 si 1570 – 1573. Primei perioade ii apartine nivelul corespunzator primelor doua galerii de lupta, la care se adauga nivelul galeriilor superioare.
Bastionul are un plan hexagonal cu o suprafata de 1.616 m2, inconjurat de ziduri cu o grosime de 4,30 m la baza, strapunse cu guri de smoala si de tragere. In colturile dinspre Tampa au fost ridicate doua turnuri de garda in plan patrat, iar accesul interior se face ape sub turnul portii, printr-un culoar boltit.
Bastionul a fost refacut si consolidat in anul 1750, data marcata pe turnul de nord-est. In anul 1800, in incinta bastionului se ridica doua incaperi destinate festivitatilor breslei tesatorilor, iar in anul 1807 se construieste casuta din fata intrarii.
Intre timp bastionul isi pierduse functia de aparare, ramanand o vreme doar sediu de breasla, mai apoi capatand diferite intrebuintari, pana in anul 1950, cand a fost construit intr-un interesant si unic muzeu.
Acesta adaposteste o expozitie permanenta numita "Cetatea Brasovului si fortificatiile din tara Barsei", precum si o colectie de arme medievale, o macheta a cetatii Brasov de la sfarsitul secolului al XV-lea etc.
Muzeul Bastionul Tesatorilor este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Brasov si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul Bastionul Tesatorilor
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Brasov
Coordonate GPS: 45.636898,25.5889111
Constructia bisericii Sfantul Nicolae a inceput in anul 1495 cu sprijinul domnitorului Tarii Romanesti, Vlad Calugaru, pe locul unui vechi lacas de cult atestat de documentele din anul 1292.
Atat bi
Bastionul Tesatorilor este unul dintre cele sapte bastioane construite in jurul incintei Brasovului. Bastionul a fost ridicat intre 1421-1436 de catre mesterii apartinand breslei tesatorilor. El se af
Prima scoala romaneasca din Brasov este situata in interiorul curtii Bisericii Sfantul Nicolae din cartierul istoric Scheii Brasovului. Cladirea a fost zidita in anul 1495 si recladita la 1760, pastra
Piata Sfatului era locul in care se organizau targurile periodice in Evul Mediu si in epoca moderna. Datorita rolului comercial al Brasovului, alaturi de comerciantii sasi si romani, in Piata Sfatului
Situata in Piata George Enescu, nr. 11 din Brasov, cladirea a fost construita in prima jumatate a secolului al XVI-lea. Este una dintre cele mai vechi si mai bine pastrate cladiri din oras.
Granarul
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.