Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul satului din Petresti, judetul Vrancea a fost constituit ca parte componenta a Muzeului Vrancei, sectia fiind deschisa publicului in anul 1977.
Muzeul a fost proiectat ca un sat din Vrancea cu tot tipicul sau, fiind amplasat in cadrul natural al padurii Petresti, sectia in aer liber cuprinzand 73 de constructii autentice grupate in 32 de complexe cu peste 6.000 de obiecte diferite.
Institutia este structurata pe doua mari sectoare: al instalatiilor tehnice taranesti si al gospodariilor si constructiilor de interes public.
Primul sector, al tehnologiei prelucrarii produselor cerealiere este ilustrata de grupul tematic al instalatiilor de macinat, respectiv al morilor de apa de pe Vaile Milcovului, Putnei si Zabalei. Alte tehnici privesc sectorul vinificatiei si sunt ilustrate prin instalatii amenajate in crama monument de la Cotesti.
Al doilea sector al muzeului realizeaza o sinteza a tipurilor traditionale de gospodarii si constructii din principalele localitati de pe Vaile Putnei, Zabalei, Milcovului, Susitei, Ramnicului si Siretului.
Muzeul satului din Petresti este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul satului din Petresti
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Focsani
Coordonate GPS: 45.7259293,27.2327003
Biserica Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul din Focsani se afla pe strada Piata Unirii nr. 10, judetul Vrancea si a facut parte din ansamblul fostei manastiri, ctitorita de domnitorul Tarii Romanesti
Monumentul Unirii din Focsani este asezat in Piata Unirii si infatiseaza scene si personaje din timpul marelui eveniment. Prim planul edificiului prezinta diferite categorii de sustinatori ai Unirii,
Manastirea Tarnita se afla in satul Gagesti, comuna Bolotesti, judetul Vrancea si dateaza din anul 1702, locuita fiind de cativa calugari de la Schitului Babele.
In 1950, manastirea de calugari a fos
Manastirea Dalhauti se afla la aproximativ 20 de kilometri de municipiul Focsani si la doar 4 kilometri de satul Dalhauti si reprezinta unul dintre cele mai vechi asezaminte monahale ale Ortodoxiei ro
Patinoarul din Focsani are o suprafata de 600 mp.
Tarife :
Intrare 10 lei. In acest tarif intra si inchirierea patinelor.
Adresa:In parcul Pietei Unirii, in dreptul casei de cultura.
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.