Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul de Arta din Tulcea este amplasat pe str. Antipa nr. 2, in apropierea falezei Dunarii si cuprinde colectii de arta, gravura si sculptura contemporana.
Piesele muzeului se incadreaza intr-o colectie de avangarda interbelica semnate de catre artisti romani ca: Gheorghe Petrascu, Nicolae Tonita, Theodor Pallady, Nicolae Grigorescu, Frederic Stock, Ion Jalea, Oscar Han, Victor Brauner etc.
Cladirea care gazduieste muzeul a fost ridicata intre anii 1863-1865 si a fost folosita initial ca Palat Administrativ al Sangeacului de Tulcea, denumit atunci si Conacul Pasei. Dupa reunirea Dobrogei cu tara, cladirea devine in 1878 sediul Prefecturii Judetului Tulcea, avand la parter Tribunalul Judetului, Corpul Portareilor si Curtea de jurati.
In prezent muzeul cuprinde 7.015 de lucrari de arta.
Muzeul de Arta Tulcea este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Delta Dunarii, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul de Arta Tulcea
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Tulcea
Coordonate GPS: 45.1807251,28.8050327
Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunarii este situat in Tulcea, pe strada 14 noiembrie nr. 1. Poate fi vizitat in perioada mai-septembrie intre orele 10-20, iar in perioada octombrie-aprilie intre ore
Muzeul de Etnografie si Arta Populara se afla pe Str. 9 Mai din Tulcea, in fostul sediu al Bancii Nationale a Romaniei si este unul dintre simbolurile orasului.
Constructia a fost ridicata intre anii
Acum este mai simplu ca niciodata sa descoperi manastirile din judetul Tulcea, intrucat au fost inaugurate oficial drumurile judetene spre cele mai importante manastiri: Cocos, Saon si Celic Dere.
Ma
Geamia catederala "Azzizie" este situata pe strada 14 noiembrie din Tulcea, fiind un lacas de cult reprezentativ pentru comunitatea musulmana din municipiul Tulcea.
Edificiul a fost ridicat de catre
Piata civica din Tulcea reprezinta un loc de recreere pentru localnici si turisti.
In centrul pietei se afla statuia lui Mircea cel Batran, monument realizat din bronz de catre sculptorul tulcean Ion
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.