Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul de Arta din Constanta a fost amenajat in doua cladiri conectate intre ele, de pe B-dul Tomis nr. 82 – 84. Ambele sunt de valoare arhitecturala desavarsita, cea mai veche cladire fiind ridicata in anul 1985, in stil neoclasic, iar cea mai noua intre anii 1980 – 1982.
Colectiile muzeale sunt expuse pe cele trei niveluri disponibile si cuprind piese importante ce apartineau Pinacotecii Primariei, achizitionate sau donate de catre personalitati importante ale epocii. Exponatele cuprind lucrari semnate de Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Ioan Andreescu si Stefan Luchian.
La parter sunt expuse portete si peisaje ale artistilor Camil Ressu, Sabin Popp, Ion Thoeodorescu Sion, dar si opere semnate de mari sculptori ai aceleiasi epoci; Ioan Georgerscu, Stefan Ionescu Valbudea, Friederic Storck si Dimitrie Paciurea.
Muzeul de arta din Constanta este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Litoral, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul de arta din Constanta
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Constanta
Coordonate GPS: 44.2084541,28.6174679
Complexul muzeal de stiinte ale naturii din Constanta este o institutie publica de cultura, situata pe B-dul Mamaia, nr. 255. Se afla sub tutela Consiliului Judetean Constanta, reprezentand un obiect
Bustul lui Ion Banescu din Constanta reprezinta un monument istoric. Acesta a fost incadrat in Noua lista a monumentelor istorice.
Bustul lui Ion Banescu este situat pe Bulevardul Tomis, nr.51, in p
Statuia lui Mihai Eminescu din Constanta este situata pe faleza Cazino.
Monumentul a fost realizat in anul 1930 de catre sculptorul Oscar Han, iar dezvelirea oficiala a avut loc la 15 august 1934.
Grupul statuar Faun si nimfa reprezinta un monument istoric aflat in municipiul Constanta, ce figureaza pe Noua lista a monumentelor istorice.
Grupul statuar Faun si nimfa este situat pe Bulevardul T
Geamia Azizia din Constanta, denumita si Geamina Hunchiar, este situata pe bulevardul Tomis, nr. 41. Ea a fost ridicata in anul 1860 de catre sultanul Abdul Aziz.
Din punct de vedere arhitectural apa
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.