Apasati pe imagini pentru vizualizare
Unul din cele mai vizitate obiective turistice din Medias este Complexul Arhitectural Franciscan care cuprinde biserica si manastirea franciscana. In jurul anului 1444, lacasul de cult se afla in administratia calugarilor franciscani, ulterior fiind transformat in spital.
Edificiul a fost construit in stil baroc si adaposteste exponate de valoare, printre care se numara tezaurul de la Seica Mica (ce cuprinde 348 monede romane), tezaurul de la Panade, piese de ceramica populara din perioade diferite, obiecte sculptate de epoca feudala, etc.
Complexul actual este compus din doua cladiri distincte: biserica si manastirea. Dintre acestea, biserica si-a pastrat mai mult din aspectul initial. Este o biserica-sala ce se continua spre est cu un cor deosebit de alungit fata de proportiile navei.
Terminarea constructiei bisericii franciscane trebuie plasata aproximativ in perioada 1500 - 1515. In anii 1500-1510 se ridica manastirea din incinta complexului. In anul 1742 s-au terminat lucrarile de reconstructie a lacasului de cult, care astfel primeste aspectul sau baroc (care se poate vedea si astazi).
Cele doua corpuri de cladiri ale manastirii au fost inaltate pe doua niveluri - parter si etaj - boltite semicilindric cu penetratii sau, pe alocuri, in cruce. Aripa estica a ramas doar cu tavane. In prezent, constructia, de o sobrietate monumentala, gazduieste colectiile Muzeului Municipal.
Complexul Arhitectural Franciscan Medias este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Sibiu si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua
cazare Medias
, in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.
Coordonate GPS: 46.166636,24.350996
Casa Memoriala Hermann Oberth a fost inaugurata la data de 25 iunie 1994, in Medias, cu ocazia implinirii a 100 de ani de la nasterea savantului.
Marele om de stiinta Hermann Oberth (1894
Turnul Rotarilor este un turn modest, situat pe strada Dupa Zid nr. 2-6, localitatea Medias.
A fost construit intre anii 1480-1534. Golurile de tragere au fost desfiintate, iar turnul serveste in pre
Centrul vechi al orasului Medias a fost punctul de intalnire al micilor producatori de cereale, sticla, olari, textilisti care veneau aici pentru a-si vinde marfa. Centrul vechi a mai fost folosit ca
Turnul Funarilor este alipit de casa natala a lui St. L.Roth. Acest turn foarte elegant are cinci nivele, legatura intre primele doua nivele realizandu-se printr-o scara spiralata de piatra, foarte in
Catedrala ortodoxă din oraşul sibian Mediaş, una dintre cele mai vechi din judeţ, a revenit de curând în atenţia publicului şi credincioşilor din întreaga ţară pentru meritul de a găzdui
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.