Apasati pe imagini pentru vizualizare
Biserica Batistei se afla in centrul orasului Bucuresti, de-a lungul actualei strazi J. L. Calderon.
Edificiul monahal a suferit importante modificari in anii 1860 si 1883, cand atat fatada a fost refacuta, i-a fost inchis cu zidarie pridvorul si i-au fost refacute turlele. Din iulie 1984, biserica Batistei a intrat intr-o noua perioada de consolidari si de transformari radicale. In 1996 lucrarile au fost reluate si terminate la sfarsitul lui 1999.
Arhitectura exterioara este specifica bisericilor ctitorite catre si dupa jumatatea veacului al XVIII-lea. Astfel fatadele bisericii sunt impartite in doua registre principale, inegale, printr-un brau, cel superior fiind, la randu-i, divizat in doua. Registrul inferior, foarte lat, este ritmat cu arcuri in acolada.
Adresa: Str. Batistei nr. 19, sector 2
Biserica Batistei este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Biserica Batistei
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.439047,26.104673
Dinicu Golescu (1777-1830), carturar iluminist, unul dintre fondatorii „Societatii literare romane” (1827) este evocat in acest monument realizt de sculptorul W. Hegel in anul 1908.
D.Golescu est
Biserica Kretzulescu reprezinta unul din cele mai valoroase monumente de arhitectură ale municipiului Bucuresti. Ea poarta hramul "Adormirea Maicii Domnului", a fost construita intre 1720-1722 si com
Statuia lui Mihail Kogalniceanu din Bucuresti este amplasata pe un soclu in Piata Mihail Kogalniceanu si il infatiseaza pe marele om politic, istoric si scriitor in picioare, in pozitie de orator.
S
Bustul Dr. Haralambie Botescu este postat in Piata Haralambie Botescu din Bucuresti (la intersectia Strazii Berzei cu Strada Popa Tatu), langa Piata Matache.
Dr. H. Botescu (1874- 1917) a ocupat dive
Fantana Zodiac, amplasata la intrarea in Parcul Carol I din Bucuresti, a fost realizata in anul 1934, dupa planurile arhitectului Octav Doicescu (autorul decoratiunii fiind sculptorul Mac Constantines
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.