Apasati pe imagini pentru vizualizare
Crucea Secolului reprezinta un monument aflat in Piata Charles de Gaulle din Capitala.A fost comandat in 1991 de catre Andrei Plesu (pe atunci ministru al Culturii) artistului Paul Neagu si inaugurat in septembrie 1997 sub aceasta denumire.
Monumentul consta dintr-un disc lenticular de bronz de noua tone, inalt de sase metri, in care sunt decupate o serie de perforatii romboidale formand o cruce de lumina si a fost gandit ca monument comemorativ al revoltei anticomuniste de la sfarsitul anului 1989. Acesta aminteste intr-o oarecare masura de coloana infinitului a lui Brancusi.
Paul Neagu (1938-2004), pictor, grafician, sculptor, poet, profesor de arta, considerat de multi ca fiind cel mai important artist plastic de la Brancusi incoace. Arta lui Paul Neagu sfideaza clasificarile sintetizand cunostinte din cele mai diverse domenii (filosofie, lingvistica, fizică cuantica, arhitectura).
Adresa: Piata Charles de Gaulle, Sector 1, Bucuresti.
Momentan, din cauza lucrarilor la Pasajul Charles de Gaulle, ”Crucea Secolului” a fost mutata în rondul de pe Bvd. Aviatorilor, urmand a fi reamplasata odata cu terminarea lucrarilor.
Crucea Secolului din Bucuresti este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Crucea Secolului din Bucuresti
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.466032,26.086165
Sala Palatului din Bucuresti reprezinta un edificiu situat in centrul capitalei, in spatele Muzeului National de Arta al Romaniei (fostul Palat Regal). A fost construita intre 1959 si 1960, in timpul
Strandul Bleu Ciel din cartierul Floreasca, detine un bazin, sezlonguri si umbrele incluse in pretul de intrare si un bar cu terasa.
Adresa:
Str. Giuseppe Verdi nr.2
Preturi intrare :
Luni - Vineri
Biserica Flamanda face parte dintre lacasurile de cult ridicate in perioada fanariota, in a doua jumătate a sec. al XVIII-lea, in limita sudica a Bucurestiului din acea vreme.
Prima sursa asupra ist
Monumentul aflat in Parcul Cismigiu o reprezinta pe Elena Pherekyde, nascuta Marghiloman, sotia lui Charles Pherekyde (1841-1914), presedintele Curtii de Casatie din Bucuresti.
Elena Pherekyde este
Piscina este situata in interiorul Hotelului Bucuresti de pe Calea Victoriei.
Adresa:
Calea Victoriei nr. 63-81, Bucuresti
Program:
Luni: 12:30 – 20:00
Marti – Sambata: 08:00 – 20:00
Duminica:
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.