Apasati pe imagini pentru vizualizare
Manastirea Chiajna este un lacas de cult aflat la marginea Bucurestiului, la periferia cartierului Giulesti-Sarbi. Monumentul istoric este subiectul multor legende si mituri urbane, capatand notorietate mai ales in ultimii ani, de cand a fost reluata viata monahala. In anul 2008 manastirea a capatat hramul de "Sfantul Ioan Iacob Hozevitul".
Asezamantul monahal a fost construit in timpul domniei lui Alexandru Voda Ipsilanti (1774-1782), fiind finalizat in timpul domnului faraot Nicolae Mavrogheni (1786-1790). Constructia reprezinta stilul neoclasic, avand dimensiuni impresionante: 43 m lungime si 17 m inaltime, cu ziduri groase de 1 si 2 m.
Legenda spune ca biserica ar fi fost blestemata, intrucat a fost bombardata de catre turci chiar inainte de sfintire. Astfel, preotii nu au oficiat niciodata o slujba religioasa aici pana in anul 2008. Mult timp s-a crezut ca Manastirea Chiajna era de fapt o cetate, motiv pentru care s-a incercat chiar distrugerea ei. In ciuda multor incercari ale vremii, manastirea a ramas in picioare, pierzandu-si doar turla in timpul cutremurului din anul 1977.
Pe unul din ziduri s-a descoperit sub tencuiala un chip misterios care seamana cu un inger, o domnita sau chiar cu Sfinxul romanesc.
Datorita dimensiunilor impresionante si a trecutului misterios, Manastirea Chiajna a suscitat interesul multor fotografi, dar si a unor artisti care au filmat aici videoclipuri pentru piesele lor.
Restaurarea bisericii ar fi mult prea costisitoare, iar demolarea sa este interzisa, intrucat are statutul de monument istoric.
Manastirea Chiajna este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Manastirea Chiajna
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.460067,25.975099
Bustul Dr .Ioan Cantacuzino este situat in Splaiul Independentei nr.103, Curtea Institutului I. Cantacuzino. A fost cioplit in marmura de sculptorul Cornel Medrea, fiind asezat pe un soclu de piatra.
Lacul Straulesti este un lac situat in nord-vestul Bucurestiului, sector 1, pe cursul raului Colentina.
Lacul are o suprafata de 33 ha, lungime de 2.3 km, latime intre 100-300 m si adancime intre 1-5
Biserica Zlatari este una dintre vechile biserici ale capitalei Romaniei situate pe Calea Victoriei, intre strazile Stavropoleos si Lipscani
Initial, biserica a apartinut unui han al Bucuresti-lor, c
Bustul lui Corneliu Coposu (20 mai 1914 - 11 noiembrie 1995) din Piata Revolutiei, langa Biserica Kretulescu, este opera sculptorului Mihai Buculei si a fost dezvelit in anul 1996.
Corneliu Coposu a
Dupa cinci ani de Teatru Joint, a luat fiinta, ca un gest de maturitate, Teatrul de Arta Bucuresti- un teatru tanar cu spectacole vechi, dar valoroase, o alternativa inedita si nonconformista la teatr
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.