Apasati pe imagini pentru vizualizare
Parcul Plumbuita este un parc situat in cartierul Colentina din sectorul 2 al Bucurestiului, fiind amplasat pe malul lacului Plumbuita.
Aceasta zona de agrement a orasului a fost inaugurata in 1977 si avea in momentul infiintarii, o suprafata de 80 ha. Ea pune in valoare nu doar cadrul natural oferit de vegetatia existenta de-a lungul unui brat secundar al raului Colentina, dar si un interesant ansamblu de arhitectura veche romaneasca (doua obiective arhitecturale istorice importante ale Bucurestiului):
- Manastirea Plumbuita, ctitorie din secolul XVI a lui Petru cel Tanar, in incinta căreia se afla si Casa domneasca, ridicata de Matei Basarab in 1647.
- Palatul Ghika Tei, care margineste latura sudica a lacului. Este o constructie in stil neoclasic, ridicata de domnitorul Grigore Dimitrie Ghica in anul 1822, pe locul vechii case parintesti a banului Dumitrache Ghica.
Parcul detine alei asfaltate, terenuri de joaca pentru copii, o pergola cu mese si scaune si un teren de fotbal, cu acces pe baza de taxa. In centrul lacului exista si o fantana arteziana.
Parcul Plumbuita este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Parcul Plumbuita
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.464753,26.13209
Statuia geniului Leul este un monument din Bucuresti, sector 5, situat la intersectia bulevardelor Iuliu Maniu si Geniului (in apropiere de Palatul Cotroceni). Numele ansamblului monumental a dat si n
Monumentul, inaltat in mijlocul unei piatete de pe str. Paris, a fost realizat, in anul 1937, de sculptorul F.L. Gova care si-a propus sa creeze un simbol al aspiratiilor omului de a zbura.
Monumentu
Biserica Razvan este situata pe strada Biserica Razvan nr 3, sector 3, Bucuresti. Lacasul de cult a fost ctitorit de Stefan Razvan Voevod, domnul Moldovei, in semn de infratire a romanilor din tarile
Manastirea Chiajna este un lacas de cult aflat la marginea Bucurestiului, la periferia cartierului Giulesti-Sarbi. Monumentul istoric este subiectul multor legende si mituri urbane, capatand notorieta
In organizarea si structura sa actuala, Muzeul Militar National este una dintre cele mai mari institutii de profil din Romania. El are o suprafata expozitionala de 22 150 m2 , fiind si din acest punct
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.