Apasati pe imagini pentru vizualizare
Parcul sub Arini este unul dintre cele mai mari si mai vechi parcuri din Romania, intinzandu-se pe o suprafata de 22 de hectare, fiind paralel cu b-dul Victoriei.
A fost amenajat intre anii 1856 – 1865, printr-o hotarare a municipalitatii. Inginerul Wolfgang Seinfried a fost insarcinat cu elaborarea si conducerea lucrarilor. In anul urmator a inceput traversarea celor doua alei principale, de-a lungul fostului canal al Scolii de Inot si al paraului Sevis. Tot in acest timp s-au plantat diverse specii de arbori: tei, pin si bineinteles, arini.
In 1859 s-a construit digul, un an mai tarziu podul peste paraul Trinkbach, iar in imediata apropiere, intre anii 1863 – 1865, restaurantul Sub Arini (Bolta Rece).
Lucrarile pentru intretinerea si dezvoltarea parcului au stagnat o vreme, fiind reluate dupa Primul Razboi Mondial. Atunci au fost construite noi alei, iar in 1927 a fost dat in folosinta stadionul municipal. Acesta a suferit transformari, iar in perioada 1977 – 1981 au fost montate tribune.
Prima fantana arteziana a fost inaugurata in 1894, iar zece ani mai tarziu s-a introdus si iluminatul electric. In 1938 s-a ridicat statuia lui Mihai Eminescu.
Ulterior au fost realizate amenajari ce au transformat parcul intr-o atractie turistica de renume in Sibiu, datorita suprafetei intinse si a conservarii exceptionale.
Parcul Sub Arini din Sibiu este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Sibiu si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Pentru a vizita
Parcul Sub Arini din Sibiu
poti accesa una dintre ofertele de
cazare Sibiu
, la pensiunile si vilele din apropiere.
Coordonate GPS: 45.7838707,24.1387196
Muzeul ASTRA din Sibiu nu este un muzeu obisnuit, unde vizitezi exponate si pleci acasa cu un bagajel de cunostinte legate de civilizatia populara si traditionala de pe meleagurile mioritice.
Muzeul
Biserica a fost ridicata in anul 1791, pe strada Lunga nr. 25 din Sibiu, fiiind considerata biserica de cartier a "maierenilor".
Terenul pentru constructia lacasului sfant a fost achizitiona
Turnul Sfatului este, poate, cel mai cunoscut simbol al Sibiului, recomandat de toti locuitorii urbei.
Acesta se inalta intre Piata Mare si Piata Mica, salasluind in inima Sibiului inca din secolul a
Casa Weidner Sibiu dateaza din anul 1571 si a fost pe rand restaurant, capela, resedinta a arhitectului maghiar Kos Karoly si atelier de marochinarie.
Veche de peste sase secole, cladirea situata în
Adresa: Piata Huet nr. 12, Sibiu, 2400
Telefon: 0269/210.134
www.astrafilm.ro/cinemateca.html
aff@astrafilm.ro
In fiecare zi, Cinemateca Astra Film Sibiu 2007 deschide cate o fereastra spre lum
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.