Piata Huet s-a format pe traseul primei incinte fortificate a Sibiului. Incinta propriu-zisa dateaza de la sfarsitul secolului al XII-lea, existenta prepoziturii in anul 1191 fiind un termen “ante quem†pentru datarea actualei suprafete a pietei.
Cladirile au fost ridicate pe traseul primelor ziduri in momentul in care fortificatia si-a pierdut rolul practic, incepand cu a doua jumatate a secolului al XIV-lea, odata cu intarirea completa a “Orasului de susâ€. In 1415 este mentionata aici existenta capelei cimiteriale cu hramul Sf. Iacob, dreptul de patronat fiind concesionat de catre papa unuia din vicejuzii Sibiului pe nume Iacob.
De asemenea, in imediata apropiere a capelei se afla Turnul preotilor, alaturi de care, se ridica o casa, a lui Thomas Gulden, donata de proprietar orasului drept sediu al primariei. Constructiile din jurul Catedralei evanghelice constituie valoroase vestigii de cultura, fiind databile in secolele XV-XVIII. Dintre acestea, cele mai importante sunt Casa Parohiala, Turnul Scarilor sau Liceul Brukenthal.
Piata Huet este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Sibiu si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua
cazare Sibiu
, in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.
Coordonate GPS: 45.798035,24.150521
Situat pe strada Cetatii din Sibiu, Turnul Olarilor a fost construit din piatra, in secolul al XV-lea, urmand sa fie consolidat doar un secol mai tarziu, in grija breslei olarilor.
Partea superioara,
Situat in lunca paraului Visa, la sud de satul Hasag, acest monument al naturii reprezinta un fenomen geologic si geomorfologic de interes stiintific cu valoare peisagistica si turistica mai ales prin
Catedrala Mitropolitana domina strada Mitropoliei din Sibiu. A fost construita pe locul unei biserici grecesti din anul 1778 ce servea drept catedrala episcopala.
Construita intre anii 1902-1906, cat
Podul Minciunilor sau Podul Mincinosilor din Sibiu, este primul pod de fonta din Romania si al doilea de acest tip din Europa, datand de la 17 decembrie 1860.
Podul face legatura intre Piata Mica si
Situat in Piata Huet din Sibiu, Turnul Scarilor reprezinta singura dintre cele trei porti de acces, din prima incinta de fortificatii a orasului, care s-a pastrat.
A fost contruit pe fundatiile unei
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.