Apasati pe imagini pentru vizualizare
Dateaza din 1771, fiind construita impreuna cu Orfelinatul Terezian din ordinul imparatesei Maria Tereza.
Situata pe strada Gladiolelor nr. 4-8 din Sibiu, biserica reprezinta stilul iezuit, barocul tarziu, fara ornamentatii, cu altarul central tip castel si doua altare laterale. Amvonul este in stil baroc contemporan. Fatada bisericii este flancata de doua nise care se incheie cu motivul scoicii baroce.
Altarele din interior au fost aduse din Viena si prezinta scenele "Maria calcand pe sarpe", "Sfanta Tereza de Aquila" si "Sfantul Francisc de Assisi".
Impresionantul complex de edificii a avut un puternic caracter social. Imparateaxa Maria Tereza porunceste construirea bisericii si a orfelinatului, spatii destinate initial emigrantilor austrieci sositi la Sibiu in urma persecutiilor religioase. In anul 1858 episcopul catolic al Transilvaniei a ridicat acest institut la rangul de scoala pentru invatatori.
In fata bisericii a fost amplasat, in anul 1909, bustul imparatesei Maria Tereza.
Biserica Sfanta Elisabeta din Sibiu este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Sibiu si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Turistii care vor sa viziteze aceasta zona pot gasi
cazare Sibiu
, la pensiunile si vilele din apropiere.
Coordonate GPS: 45.8070602,24.1479664
Casa Luxemburg, situata in Piata Mica, a fost construita pe prima incinta de fortificatie a satului Villa Hermani, Sibiul de mai tarziu. Actuala imagine baroca dateaza din secolul al XVIII.
Cladirea
In Evul Mediu, Biserica Franciscana de astazi a fost numita si "Manastirea Clariselor", apartinand unui ordin sever de calugarite, fiind construita in mai multe etape, intre anii 1425 – 177
Teatrul de Stat \"Radu Stanca\" a fost infiintat alaturi de Teatrul pentru copii si tineret \"Gong\" si Filarmonica de Stat in 1949. Sectia germana a teatrului a fost deschisa in 1956.
Anual la Sibi
Lacul Caltun face parte din suita lacurilor glaciare ce impodobesc Muntii Fagarasului.
Este situat la nord-est de varful Negoiu, la altitudinea de 2.135 m, in caldarea Caltun (Lespezi).
Are suprafat
Palatul Brukenthal este unul dintre cele mai prestigioase monumente in stil baroc din Romania, construit intre anii 1778-1788, pentru a-i servi baronului Samuel von Brukenthal drept resedinta oficial
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.