Apasati pe imagini pentru vizualizare
Parcul Circului (Parcul Circul de Stat) din Bucuresti a luat nastere in anul 1958 pe locul fostei gropi “Tonola” pe o suprafata de 26 hectare.
Proiectul de amenajare al parcului a fost elaborat de Institutul de Proiectare Bucureşti, mai ales prin intermediul arhitectului peisagist Valentin Donose. Lucrarile de sistematizare au inceput in 1960.
Parcul Circului se distinge de celelalte parcuri ale capitalei prin speciile sale de flora mediteraneeana si lotusii egipteni(nuferii termali) ce cresc pe marginea lacului denumit „Lacul cu izvoare naturale”.
Aleile ascunse printre vegetatia bogata si frumoasele sculpturi te imbie la plimbari nesfarsite.
In parc se regasesc încă doua opere de arta: o statuie reprezentand simbolul cosmonautilor – racheta metalica situată pe parterul central si o alta statuie formata din două zale unite din piatră cioplita, reprezentând simbolul prieteniei, alaturi de sculpturi realizate în trunchiurile arborilor si arbustilor, de catre artistul plastic C. Teodorescu.
Tot aici se afla si Circul de Stat din Bucuresti
In ultimii ani Administratia lacuri, parcuri si agrement din Bucuresti a realizat un sistem de irigatii pentru a intretine flora parcului, a plantat peste 20.000 de arbori si arbusti, a refacut aleile si a modernizat intregul sistem de iluminat public din parc.
Parcul Circului (Parcul Circul de Stat) este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Parcul Circului (Parcul Circul de Stat)
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.457126,26.111276
Podul de nuc din Parcul (Gradina) Cismigiu dateaza din 1859, fiind una dintre cele mai vechi lucrari ale Bucurestiului. Constructiile ce au forma unor crengi de nuc dau un aer arhaic si poetic intregi
Monumentul Eroilor Patriei din Bucuresti a fost inaugurat in fata cladirii Academiei Militare, in prezent Universitatea Nationala de Aparare „Carol I” la data de 17 august 1957 (Piata Eroilor).
M
Construit intre anii 1984 si 1989, este cel mai grandios edificiu din Europa si al doilea din lume dupa cladirea Pentagonului Washignton SUA.
Are in totalitate 6000 de incaperi care includ birouri,
Biserica Alexe este o biserica ortodoxa din Bucuresti, situata în sectorul 4 al capitalei.
Asezamanatul monahal este recladit in anul 1897, pe locul in care exista o veche biserică din lemn, data
Patriot inflacarat si luptator revolutionar, Tudor Vladimirescu a organizat si condus revolutia din 1821, miscare cu caracter national si social, prin care a fost deschis procesul de formare a Romanie
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.