Biserica de lemn din Budesti Susani

Biserica de lemn din Budesti Susani
Biserica de lemn din Budesti Susani vezi pe harta Biserica de lemn din Budesti Susanivezi pe harta

Informatii despre Biserica de lemn din Budesti Susani

Localizare: Maramures > Budesti Subcategorie: Biserica

Biserica de lemn din Budesti Susani
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Biserica de lemn din Budesti Susani, judetul Maramures dateaza din anul 1760, fiind construita pe terenul celei dinainte, pictata in jurul anului 1550 Biserica are hramul „Sfantul Nicolae” si se afla pe noua lista a monumentelor istorice.

Biserica are o forma dreptunghiulara si un acoperis unitar cu doua randuri de stresini. Pronaosul a fost largit inspre vest in timpul secolului al XIX-lea, iar turla nu se afla la capatul vestic, ci mai spre centrul claridii. In interiorul sau se gasesc o serie de icoane pictate pe sticla, facute in centre de pictura transilvanene.

Peretii bisericii detin scene biblice relevante precum: Cina cea de Taina, Ruga de pe Muntele Maslinilor, Tagaduirea lui, Judecata Inaltilor Preoti Anna si Caiafa, Batjocura lui Iisus si Rastignirea, Coroana de spini, Biciuirea, Drumul Crucii si Executia lui Iuda. Celelalte scene nu mai sunt clare.

La stanga se afla Dealul Golgota, iar in fata se afla Sf. Veronica, tinand voalul cu care a sters sudoarea de pe fata lui Iisus.

Scena superioara a catapetesmei este Rastignirea pe cruce.

Acces: Budesti este situat pe valea Cosaului, la 25 km sud de Sighetu Marmatiei, mergand pe drumul DN 18 pentru 12 km si apoi pe DJ 109 F.


Biserica de lemn din Budesti Susani este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Maramures, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Ti-ar placea sa vizitezi Biserica de lemn din Budesti Susani ? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de cazare Budesti

Coordonate GPS: 47.666775,24.150081




Vezi si alte obiective turistice din Budesti

Biserica de lemn din Budesti-Josani a fost construita in anul 1643, sub hramul Sf. Nicoara (vechea denumire a Sf. Nicolae). Monument UNESCO, biserica este valoroasa datorita particularitatilor arhite


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

Pensiuni din zona



© 2004 - 2025 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site