Apasati pe imagini pentru vizualizare
Farul genovez se inalta pe faleza orasului Constanta, in spatele monumentului ce infatiseaza bustul lui Mihai Eminescu.
Lucrarile de constructie au fost finalizate in jurul anului 1300, de catre genovezii care faceau comert pe mare. Navele acestora asigurau transportul diverselor marfuri, alaturi de venetieni erau "stapanii marilor" din acele timpuri. Ajungand pe tarmul Pontului Euxin (vechea denumire latina a Marii Negre), navigatorii genovezi au ajuns si in portul Tomis, astazi Constanta.
Farul a fost construit in dreptul portului, pe tarmul marii, de catre genovezii ce doreau sa se orienteze pe mare si sa ajunga in siguranta la mal, noaptea sau pe vreme de furtuna. Genovezii au construit si pe alte tarmuri, unde faceau comert, astfel de faruri. (Mangalia, Sulina).
Deteriorat de trecerea timpului, farul a fost restaurat intre anii 1858 si 1860 de catre inginerul francez, de origine armeana, Artin Aslan. La baza, soclul farului este in forma patrulatera, din care se inalta constructia octogonala ce se termina cu o platforma ce depaseste turnul si este sustinuta de mici contraforti. Pe aceasta contraforma este amplasata o incapere metalica cu geamuri de jur imprejur, acoperita cu o cupola metalica rotunda.
Lumina farului era statica, reprezentand un reper luminos pentru marinarii aflati in larg. A functionat pana in anul 1913, din anul 1948, cand a fost restaurat constituind o atractie turistica. Are inaltimea de 8 m, fiind reconstruit in amintirea negustorilor genovezi ce au contribuit la inflorirea orasului Constanta.
Farul Genovez din Constanta este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Litoral, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Farul Genovez din Constanta
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Constanta
Coordonate GPS: 44.1721153,28.6646214
Delfinariul din Constanta este primul Delfinariu public din tara noastra, precum si prima initiativa muzeistica de acest fel din sud-estul Europei, fiind inaugurat la data de 1 iulie 1972.
Edificiul
Patinoarul Arenele Tomis Constanta este un patinoar pus la dispozitie constantenilor si nu numai, pentru sport si distractie.
Preturi :
Acces patinoar:
Luni- Joi: 15 lei
Vineri-Duminica: 20 lei
Sarb
Vila Cananau din Constanta se afla pe B-dul Regina Elisabeta, nr. 7, fiind construita de catre fostul primar conservator al Constantei, Titus Stefanescu.
Planul constructiei sta sub semnul arhitectul
Gravity Park din Constanta este cel mai mare complex in aer liber din Romania dedicat sporturilor extreme. Amplasat pe strada Soveja, mai precis, pe malul sudic al Lacului Tabacarie, Gravity Park a fo
Basorelieful Tineri Sportivi reprezinta un monument istoric aflat in municipiul Constanta. Este incadrat in Noua lista a monumentelor istorice.
Basorelieful Tineri Sportivi se afla pe Bd.Tomis, nr.10
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.