Manastirea Dragomirna, judetul Suceava

Manastirea Dragomirna, judetul Suceava
Manastirea Dragomirna, judetul Suceava vezi pe harta Manastirea Dragomirna, judetul Suceavavezi pe harta

Informatii despre Manastirea Dragomirna, judetul Suceava

Localizare: Bucovina > Dragomirna Subcategorie: Manastire

Manastirea Dragomirna, judetul Suceava
Manastirea Dragomirna, judetul Suceava Manastirea Dragomirna, judetul Suceava Manastirea Dragomirna, judetul Suceava Manastirea Dragomirna, judetul Suceava
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Aflata in nordul Moldovei, la 15 km de Suceava, vestita ctitorie a marelui mitropolit si carturar Anastasie Crimca, se inalta aici de peste veacuri ca o marturie pentru zbuciumul trecutului moldovenesc, pentru iscusinta si dragostea de frumos a oamenilor de pe aceste meleaguri.

Complexul manastiresc a fost inaltat intre anii 1602-1609, in satul Mitocu Dragomirnei.

Dincolo de frumusetea peisajului, de neobisnuitul locului, ceea ce produce o impresie de neuitat este eleganta ciudata a monumentului, cu rigori geometrice de mare rafinament, cu o silueta unica prin proporţiile si unitatea volumului, dintre toate celelalte monumente moldovenesti medievale.

Nicolae Iorga vorbea despre frumusetea fara pereche a Dragomirnei, despre maretia ei si despre impresia totala pe care o face asupra privitorilor. Ansamblul de la Dragomirna, construit la granita dintre doua veacuri, se situeaza la doua etape ale stilului moldovenesc. Complexul de arta medievala manastirea Dragomirna, este compus din biserica mica sau a schitului, biserica mare, zidurile de aparare, vechea cladire a egumeniei, cele cinci turnuri, chiliile si paraclisul.

Manastirea Dragomirna adaposteste si un muzeu inzestrat cu odoare si podoabe demne de frumusetea cladirii. Din periaoda anterioara construcsiei Dragomirnei se pastreaza unele piese ce se disting prin valoarea lor: un acoperamant de sfinte vase daruit Manastirii Voronet de mitropolitul Grigorie Rosca in 1559, Evangheliarul ferecat in 1557 si crucea din lemn de abanos cu admirabile sculpturi in lemn ferecata in 1542. Zestrea cea mai de pret si bogatia muzeului o constituie cele cateva manuscrise iesite din scoala de caligrafi si miniaturisti de la Dragomirna.

Daca vreti sa vizitati Manastirea Dragomirna si alte obiective turistice din zona, aici gasiti oferte de cazare la pensiuni.


Sursa: site-ul oficial.


Manastirea Dragomirna, judetul Suceava este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Bucovina, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Turistii care vor sa viziteze aceasta zona pot gasi cazare Dragomirna , la pensiunile si vilele din apropiere.

Coordonate GPS: 47.7578278,26.2299805




Vezi si alte obiective turistice din Dragomirna

Padurea de fagi de la Dragomirna este asezata in nordul Sucevei, in comuna Mitocu Dragomirnei. Pe o suprafata de 134,8 ha se intinde o arie protejata ce cuprinde faget secular natural in proportie de


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2025 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site