Apasati pe imagini pentru vizualizare
Statiunea Durau din judetul Neamt este o oaza de civilizatie in salbaticia Masivului Ceahlau.
Localitatea este situata la 800 metri altitudine si apartine administrativ de comuna Ceahlau, care este cam la sase kilometri distanta.
Tot ca element de localizare, statiunea este la noua kilometri de lacul de acumulare Izvorul Muntelui, cunoscut si ca Lacul Bicaz, intr-o poiana de la poalele Muntilor Ceahlau.
Poti merge la Durau daca esti pasionat de sporturile de iarna, aici existand partia de schi Poiana Soarelui, ideala pentru sanius si schi, atat pentru incepatori, cat si pentru avansati. Exista si teleschi pe aceasta partie, care urca pe o distanta de 350 de metri.
La Durau poti veni insa si vara, daca ai nevoie doar de odihna si eventual tratament. Clima specific montana, dar si aerul lipsit de alergeni si ozonat sunt perfecte pentru cei care vor sa scape de vreo anemie, nevroza astenica sau, pur si simplu, simt nevoia de a se reface dupa un examen greu sau un efort fizic prelungit.
Statiunii Durau i se mai spune si ,,Paradisul Vanatorilor” pentru ca in padurile din zona sunt organizate vanatori de cerbi, ursi si mistreti, asta daca sunteti fani ai acestui gen de distractie criminala.
Pentru iubitorii muntelui, de la Durau, se poate pleca in drumetii spre Varful Ocolasu Mare – 1907 m si Varful Toaca – 1904 m. Pe unul din traseele care urca muntele Ceahlau, turistii pot admira cascada Duruitoarea, cu un impresionant jet de apa si zgomot asurzitor. Pe platoul Ceahlaului s-a construit dupa 1990 si un schit. Cum masivul este arie protejata, platesti taxa de intrare in Parcul National Ceahlau – 5 lei.
Alt obiectiv interesant in zona este Rezervatia naturala de zimbri Ceahlau, situata pe valea Bistritei.
Fiind in inima Moldovei, pornind din statiunea Durau se poate face si turism ecumenic. In apropiere se afla manastiri celebre: Secu, Neamt, Varatec si Agapia. In plus, chiar in statiune este o bisericuta pictata de celebrul Nicolae Tonitza, cat si o manastire ridicata dupa Revolutie, unde turistii se pot relaxa intr-o gradina superba, plina de trandafiri.
Statiunea Durau este una tipica romaneasca, unde pensiunile noi de trei si patru stele se imbina cum numai la noi se poate cu cele gri tipic comuniste. In plus, exista cabane rustice din lemn, restaurante si baruri, saune si terenuri de sport. Practic este satisfacut orice gen de turist.
Despre preturi de cazare sau masa, acestea difera in functie de pretentii – gasesti camere si la 100 de lei, dar si la 250.
Poti ajunge la Durau pe DN 15 (Turda-Tg.Mures-Piatra Neamt-Bacau) cu derivatie pe DJ 155 F din Bistricioara (16 km) sau de la Bicaz-baraj (28 km).
Staţiunea Durău este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Ceahlau Bicaz, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Staţiunea Durău
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Durau
Coordonate GPS: 46.998137,25.921576
Situata la o altitudine de 1.021 m, Cascada Duruitoarea isi varsa apele de la o inaltime de 25 de m, dand sonor unui peisaj de basm din Masivul Ceahlau.
Cascada este formata pe Paraul Rupturii, apele
Palatul Cnejilor din judetul Neamt este un monument istoric situat la poalele masivului Ceahlau.
Intai aici a fost o manastire, apoi a devenit curte boiereasca fortificata. Din tot ansamblul de clad
Partia de ski Poiana Soarelui, ideala pentru sanius si schi, atat pentru incepatori cat si pentru avansati, este situata la poalele muntelui Ceahlau, la o altitudine de 800 m. Stratul de zapada este a
Se pot face excursii in zonele apropiate: vizitarea manastirilor din apropiere (Secu, Sihastrie, Neamt, Varatec si Agapia), manastirile din nordul Moldovei (Humorului, Sucevita, Moldovita, Putna,Drago
Traseul statiunea Durau - Cabana Fantanele - Cabana Dochia, judetul Neamt
Traseul incepe din Durau, printre paraiele Fantanii si Nican si o padure de molid si fag, precum si cateva poieni mici.
La a
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.