Apasati pe imagini pentru vizualizare
Statiunea Mangalia se afla in sudul litoralului, judetul Constanta, pe ruinele vechii cetati Callatis si este privilegiata de prezenta Lacului Mangalia, cu o suprafata de 260 hectare si o adancime maxima de peste 10 metri si de izvoarele de ape mezotermale sulfuroase.
La Mangalia factorii de cura sunt izvoarele minerale (sulfuroase, mezotermale, radioactive), climatul marin si apa marii.
Aici exista doua baze de tratament moderne cu patru bazine pentru kinetoterapie cu apa sulfuroasa, o sectie pentru electroterapie, doua sectii pentru hidroterapie, o sectie de pneumoterapie, sali de gimnastica medicala si saloane pentru masaj, cabinete de geriatrie, laboratoare pentru analize si investigatii, cabinete pentru acupunctura, bazine cu apa de mare incalzita si Sanatoriul Balnear.
Pentru petrecerea timpului liber exista numeroase posibilitati de agrement: vizite la obiectivele culturale - ruinele Cetatii Callatis, Muzeul de Arheologie, Mormantul cu Papirus, datand din epoca elenistica, bisericile crestine, Moscheea Esma han Sultan, Centrul de Cercetari Speologice, discoteci, baruri, parcuri de distractie.
Statiunea Mangalia este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Litoral, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Statiunea Mangalia
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Mangalia
Coordonate GPS: 43.818551,28.582721
Pestera La Movile face parte din rezervatia mixta-speologica si morfogeologica Obanu Mare, fiind situata pe teritoriul administrativ al municipiului Mangalia.
A fost descoperita in anul 1986, remarca
Situl arheologic de la Hotel President din Mangalia face parte din Cetatea Callatis si se intinde pe suprafata de 1.000 mp.
In urma sapaturilor arheologice au fost descoperite si cercetate elemente d
Nu departe de batranul Callatis, se afla Pestera Limanu, intr-un loc unde s-au intersectat de mii de ani drumurile corabierilor si ale negustatorilor. Pestera a fost declarata monument al naturii, cu
Palaja din Mangalia are o forma usor circulara, intinzandu-se intre digul de nord al portului comercial Mangalia si plaja Saturn cu care comunica printr-o scurta portiune neamenajata.
In partea centr
Lacul Mangalia este un liman maritim cu o suprafata de 261 ha. Pe malurile lui se gasesc numeroase izvoare cu ape sulfuroase mezotermale (21-28°C) cunoscute de pe vremea romanilor, Iezerul Mangalia s
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.