Apasati pe imagini pentru vizualizare
La intersectia strazilor Closca si I.G. Duca (anterior numita strada Fierarilor), se afla fostul turn de poarta al strazii Fierarilor (Schmiedgassertorturm).
Acesta dateaza de la sfarsitul secolului al XVI-lea.
Turnul nu era un turn de poarta propriu-zis, dupa cum se poate observa si in unele fotografii din anul 1903, in care poarta era situata lateral. Acesta este infatisat ca un acoperis inalt piramidal, similar celui de azi.
Cladirea joasa este situata pe trei niveluri si prezinta deschideri in forma de gaura de cheie pentru tirul cu arme de foc.
Fatada exterioara a turnului pastreaza, zugravita, data 1641, la care edificiul a fost reconstruit de mesterii medieseni Martin Petri si Petri Michaelis. Muchiile turnului sunt realizate cu bosaje datorate unei intervenţii din secolul al XVIII-lea.
Turnul Ulitei Fierarilor din Medias este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Sibiu si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Turnul Ulitei Fierarilor din Medias
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Medias
Coordonate GPS: 46.1638145,24.3560848
Catedrala ortodoxă din oraşul sibian Mediaş, una dintre cele mai vechi din judeţ, a revenit de curând în atenţia publicului şi credincioşilor din întreaga ţară pentru meritul de a găzdui
Situata pe strada Hermann Oberth nr. 10 din localitatea Medias, Casa Memoriala Stefan Ludwing Roth adaposteste exponate ce amintesc de activitatea istoricului caruia ii poarta numele.
Stefa
Turnul Funarilor este alipit de casa natala a lui St. L.Roth. Acest turn foarte elegant are cinci nivele, legatura intre primele doua nivele realizandu-se printr-o scara spiralata de piatra, foarte in
Turnul Clopotelor sau Turnul portii avea un grilaj mobil, care putea opri accesul in cetate. Este denumit si Turnul Clopotelor, pentru ca etajul I adapsteste clopotele bisericii, cel mai vechi avand i
Turnul Rotarilor este un turn modest, situat pe strada Dupa Zid nr. 2-6, localitatea Medias.
A fost construit intre anii 1480-1534. Golurile de tragere au fost desfiintate, iar turnul serveste in pre
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.