Apasati pe imagini pentru vizualizare
Turnul Gros a fost construit in anul 1540 din piatra si caramida, in forma de U, iesind cu circa 25 m in afara zidului exterior.
Inaltat intre strada Cetatii si Corneliu Coposu din localitatea Sibiu, turnul a reprezentat o veritabila masina de razboi defensiv, la nivelul inferior prezentand mai multe cazemate cu guri de tragere.
In anul 1778, aici a fost infiintat primul teatru al orasului de catre tipograful Martin Hochmeister. La început erau doar spectacole oferite de copii, dar în 1787 Sibiul se mandrea cu un adevarat teatru, inaintea oraselor Praga, Graz sau Budapesta. Acesta a functionat timp de 171 de ani, activitatea fiind incetata de un incendiu, in anul 1949.
La 11 iunie 1787, magistratul orasului, Stefan Leopold Hirling, ii cedeaza Turnul Gros lui Martin Hochmeister si urmasilor sai, pentru construirea unei "case de comedii".
Constructia a fost inaltata intr-un an, astfel incat in luna iunie 1788 se deschide primul teatru din tara si unul din cele mai frumoase din Europe.
Din 1990 a inceput reconstructia salii Thalia dupa planurile initiale, sub conducerea arhitectului Szabolcs Guttmann. Lucrarile au durat 14 ani, iar in 2004 a fost inaugurata. De atunci, Sala Thalia adaposteste noul sediu al Filarmonicii de Stat Sibiu.
Turnul Gros (Sala Thalia) din Sibiu este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Sibiu si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Turnul Gros (Sala Thalia) din Sibiu
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Sibiu
Coordonate GPS: 45.7945099,24.1537609
Podul Minciunilor sau Podul Mincinosilor din Sibiu, este primul pod de fonta din Romania si al doilea de acest tip din Europa, datand de la 17 decembrie 1860.
Podul face legatura intre Piata Mica si
Parcul Astra este situat in inima orasului Sibiu si este delimitat de strazile Mitropoliei, George Baritiu, Ioan Lupas si Piata Unirii.
Desi idea infiintarii parcului exista din anul 1869, acesta a
Iubitorii sportului pe patine din Sibiu pot veni zilnic, pe patinoarul din Piata Mare.
Program:
9.00 - 10.30
11.00 - 12.30
Deschis publicului din anul 1966 si reorganizat in 1981, Muzeul de Vanatoare din Sibiu poarta numele uneia dintre personalitatile de prestigiu ale orasului Sibiu, de la sfarsitul secolului al
Construit pe strada Bastionului din Sibiu, Bastionul Soldisch mai este cunoscut si sub numele de "Bastionul Mercenarilor".
A fost ridicat intre anii 1622-1627, ca fortificatie de aparare pen
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.