Apasati pe imagini pentru vizualizare
Sirul canonicilor reprezinta un monument de arhitectura din Oradea, realizat in stil baroc. Acesta a fost construit in perioada 1758-1875 de catre arhitectul F.A. Hillebrandt.
Cuprinde 10 cladiri unite de 57 de arcade ce formeaza un coridor lung de peste 250 de metri. 7 din cele 10 cladiri au fost ridicate pana in 1780, alte doua cladiri fiind terminate in 1863. Constructia celei de-a zecea a fost finalizata in 1875, la o diferenta de 100 de ani de la initierea constructiei primei cladiri.
Sirul canonicilor formeaza impreuna cu Bazilica Romano-Catolica si Palatul Episcopal, Complexul Baroc din Oradea.
Sirul Canonicilor Oradea este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Crisana, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Sirul Canonicilor Oradea
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Oradea
Coordonate GPS: 47.069369,21.932438
Situl arheologic Salca se afla in periferia sudica a localitatii Oradea, pe portiunea cuprinsa intre Cimitirul Rulikovszky si fosta Fabrica de Bere. Este cel mai intins si totodata cel mai complex sit
Palatul Episcopiei Ortodoxe din Oradea a fost construit in anul 1905, impreuna cu o serie intreaga de alte constructii la inceputul secolului XX.
Arhitect Rimanoczy Kalman junior s-a ocupat de planul
Bazilica romano-catolica este cel mai mare monument baroc din tara, fiind construita intre 1752 si 1780. Proiectul a fost intocmit in anul 1750 de renumitul arhitect austriac Franz Anton Hillebrant, d
Strandul Iosia din Oradea dispune de: 6 bazine rotunde pentru copii si batrani de 250 m3 din care 4 sunt functionale si 2 bazine mari dreptunghiulare pentru adulti de 1000 m3, ambele functionale.
Adr
Gradina Zoologica din Oradea a fost infiintata in anul 1960, an in care au fost aduse aici primele animale, insa pentru publicul larg ea a fost deschisa abia in 1962.
Se intinde pe o suprafata de 3,2
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.