Pensiunea Carpathia 3***
Nota bazata pe 2 Comentarii
Descriere Pensiunea Carpathia 3***
Pensiunea Carpathia cu o capacitate de cazare de 50 de persoane se diferenteaza de celelalte pensiuni prin cadrul natural deosebit si conditiile exceptionale de cazare.
Carpathia este amplasata la poalele muntilor Vladeasa si Padurea Craiului in Apuseni, la 30 km de Stana de Vale 100 Km de Cluj Napoca si 90 Km de Oradea.
O data ajunsi aici, pe langa drumetiile usoare pe care le puteti realiza in imediata vecinatate a pensiunii exista patru trasee turistice marcate de o frumusete rar intalnita. Timpul liber mai poate fi petrecut la toate cele patru lacuri artificiale existnte in zona, sub diferite activitati (pescuit, plaja, baie, plimbari cu barca,e.t.c) pe malulrile celor aproximatv 20 de vai care se afla in jurul pensiunii agroturistice VALEA IZVORULUI (focuri de tabara, plaja, jocuri, plimbari, pescuit, vanat), vizitand stanile de oi si cirezile de vaci de pe munte cu toate obiceiurile bine conservate înca. Mai puteti vizita liber, lacul fara fund a carui misterioasa legenda o veti afla odata ce veti ajunge aici.
Pensiunea agroturistica VALEA IZVORULUI se afla la numai 1km de barjul de deviere Valea Izvorului 4km barajul Lesu, 7km barajul Munteni, 14km barajul Bulz, 16km barajul Dragan, 3km lacul natural Fara Fund. La aproximativ 15km se afla Cascada Iadolina, Saritoarea Iedutului. La aproximativ 38 km puteti vizita casa memoriala Octavian Goga, 20 km ajungem in zona ”Defileul Crisului Repede” cu pesteri, doline, belvederi, chei ... .
Statiunea Stana de Vale, Vadu Crisului, Suncuius, Vladeasa, Valea Daganului, Padis, Scarisoara, Pestera Ursilor, Meziad se afla la distante începand de la 20 km si pana la aproximativ 75 km.
De asemenea, in imprejurimile pensiunii puteti vizita urmatoarele pesteri:
* Pestera cu Apa de la Bulz, situata pe versantul stang al Vaii Iadului, la baza unui abrupt impunator in perimetru localitatii Bulz. Din punct de vedere genetic, reprezinta sectorul terminal al unui vast sistem endocrastic, ce are la extremitatea opusa pestera Ponor-Sancuta. Lungimea totala a pesterii este de 1177 m iar tronsonul vizitabil are o lungime de 548 m. Pestera a fost introdusa in circuitul turistic, prin dotari sumare realizate cu posibilitati locale.
* Pestera cu Apa de la Fata Apei (sau Pestera cu Apa de la Remeti), situata in primul sector de chei al Vaii Iadului, in versatul stang, in apropierea localitatii Remeti. Pestera are o lungime de 350 m si un potential de pozitie extrem de favorabil fiind situata in apropierea soselei ce strabate valea. In pestera concretionarea este reprezentata de modeste scurgeri parientale, iar ca microforme predomina cele de coroziune si eroziune: polite, marmite, nise, hornuri de evorsiune.
* Pestera cu Apa din Valea Lesului, se deschide pe versantul drept al Vaii Lesului. La intrarea in pestera s-a format un mic baraj natural prin prabusirea unei parti a versantului in locul numit "Daramaturi" deschizandu-se in continuare o morfologie mozaicala cu numeroase hornuri si prabusiri.
Inainte de \\\"Daramaturi\\\" galeria principala se bifurca spre dreapta in "Coridorul Ursilor" ce adaposteste urme de Ursus Spaeleus.