Apasati pe imagini pentru vizualizare
A luat fiinta in anul 2007, in cadrul Centrului de Cultura si Dialog “Friedrich Teutsch”, cu sediul pe strada Mitropoliei nr.30 din Sibiu.
Cladirea se extinde pe o suprafata de 400 mp.
Muzeul dispune de o expozitie permanenta structurata in sectiuni tematice si cronologice ce trateaza diverse aspecte, precum: bisericile fortificate, colonizarea, Reforma in Transilvania, obiceiuri sasesti, invatamantul evanghelic. De asemenea, de un interes deosebit sunt si sectiunile ce descriu arta ecleziastica, Contrareforma si Iluminismul, epoca nationalismului, nazismul si comunismul etc.
Textele sunt prezentate in trei limbi si ofera vizitatorilor o perspectiva asupra evolutiei istorice si religioase a Transilvaniei sasesti, precum si asupra evenimentelor cu caracter national.
Muzeul Bisericii Evanghelice de Confesiune Augustana din Romania este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Sibiu si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul Bisericii Evanghelice de Confesiune Augustana din Romania
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Sibiu
Coordonate GPS: 45.7952423,24.1477528
In aceasta casa este scluptat bustul marelui dramaturg german. Casa este situata in piata care actualmente poarta numele poetului Friedrich Schiller.
Friedrich von Schiller (n.10 noiembrie 1759, Marb
Turnul Gros este o constructie masiva de plan semicircular, cu ziduri de caramida (la baza din piatra) si o platforma pe care erau amplasate tunurile. Turnul are o forma de U iesind cu circa 25 m in a
Muzeul Civilizatiei Populare Astra este localizat in Padurea Dumbrava Sibiului, la 4 km distanta de Sibiu. Este, negresit, unul dintre cele mai mari si mai impresionante muzee in aer liber din Europa.
In Evul Mediu, Biserica Franciscana de astazi a fost numita si "Manastirea Clariselor", apartinand unui ordin sever de calugarite, fiind construita in mai multe etape, intre anii 1425 – 177
Pasajul scarilor din Sibiu, denumit si "Zidul cu ace" a fost inaltat in scolul al XIX-lea, ca legatura intre Orasul de Sus si Orasul de Jos.
Inconjoara zidurile cetatii din jurul Bisericii
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.