Apasati pe imagini pentru vizualizare
Poiana Stanii face parte din ceea ce se numea Domeniul Regal, adica teritorii detinute de statul roman, date in administrarea Casei Regale. Casa Regala a Romaniei se autofinanta, fara a greva bugetul tarii cu propriile cheltuieli, prin exploatarea echilibrata a acestor domenii, principiu care se aplica si astazi atunci cand este vorba despre monarhiile europene.
In Poiana Stanii Regale existau grajduri, locuintele angajatilor, o cabana mica in stil austriac si o bisericuta maramuresana din lemn adusa de Carol II, stramutata la Techirghiol (unde se afla si astazi). Zona era destinatia favorita a plimbarilor membrilor Casei Regale, pe jos sau calare.
Poiana Stanii reprezenta un loc retras de odihna, liniste si meditatie, dar functiona si pentru protocol, caz in care distinsii invitati luau contact direct, in cadrul unor serbari campenesti romanesti, cu traditiile, obiceiurile, oamenii locului, dar şi cu mancarurile specifice (asa cum s-a întamplat de pilda la aniversarea din anul 1933, a 50 de ani de la ridicarea Castelului Peles).
Poiana Stanii Sinaia este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Valea Prahovei, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Poiana Stanii Sinaia
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Sinaia
Coordonate GPS: 45.369062,25.521455
Parohia Romano - Catolica din Sinaia Preasfanta Inima a lui Isus: a fost infiintata in 1896. Biserica parohiala a fost realizata in 1940 si sfintita de catre Mons. Iuliu Dwucet.
Tip: Biserica
Relig
Partia Noua din Sinaia are un grad mediu de dificultate si o lungime de 2153 m.
Informatii Partia Noua Sinaia:
Grad dificultate: mediu
Lungime: 2153 m
Altitudine plecare: 1400 m
Altitudine sosire: 99
Muzeul Manastirii Sinaia se regaseste in incinta Manastirii Sinaia si reprezinta primul muzeu de arta religioasa din Romania. Muzeul detine peste 500 volume de carte veche, icoane, tablouri, obiecte d
Malul stang al Prahovei adaposteste una dintre rezervatiile deosebite de la noi din tara, Rezervatia Geobotanica Arinisu, situata cartierul Cumpatu din localitatea Sinaia.
Este formata dintr-o padur
Dupa ce printul mostenitor Ferdinand I se casatoreste cu principesa Maria, regele Carol I le face cadou o resedinta de vara, in parcul Castelului Peles. Astfel, intre anii 1899-1902, arhitectul Karel
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.