Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou

Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou
Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou vezi pe harta Mănăstirea Sf. Ioan cel Nouvezi pe harta

Informatii despre Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou

Localizare: Bucovina > Suceava Subcategorie: Manastire

Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Manastirile din partea de nord-est a tarii sunt recunoscute pentru frumusetea si pentru sentimentele speciale pe care le inspira. Este si cazul Manastirii Sfantul Ioan Cel Nou din Suceava.

Aceasta poarta hramul Sfantului Gheorghe si a inceput sa fie construita de Bogdan al III-lea cel Orb, fiul lui Stefan cel Mare, si finalizata de Stefanita in 1522.
Biserica este pe strada Ioan Voda cel Cumplit, pe drumul spre Cetatea Sucevei.

In prima parte a secolului al XVII-lea acest lacas a fost resedinta mitropolitilor Moldovei, iar acum ii gazduieste pe arhiepiscopii Sucevei si Radautilor.

In biserica ridicata in plan triconc se gasesc moastele Sf. Ioan Cel Nou, aduse de catre domnitorul Petru Schiopul. De fapt, acesta a fost si scopul constructiei lacasului, pentru ca numarul oamenilor care veneau sa se inchine la ele era mult prea mare.

Pe racla in care se afla moastele Sfantului Ioan Cel Nou se afla 12 placi de argint puse pe lemn de chiparos, acestea aflandu-se printre cele mai valoroase obiecte din manastire.

In afara de istoria constructiilor, la o biserica importanta este si pictura, iar cea de aici a fost realizata pe vremea lui Petru Rares. Nu se stie exact cine a realizat-o initial, insa acum vreo suta de ani un pictor de la Viena a refacut desenele de pe peretii lacasului de cult.

O alta parte importanta a oricarei manastiri este turnul clopotnita. Cel de la Manastirea Sfantul Ioan cel Nou a fost facut in timpul lui Petru Schiopul, iar in secolul XX au mai fost construite inca doua etaje.
Continuand vizita la manastire o sa ajungi la paraclis. Constructia sa a fost realizata de mitropolitul Anastasie Crimca, in secolul al XVII-lea.

Ca orice manastire romaneasca, si aici a existat un zid gros de piatra care imprejmuia asezamantul religios. Aceste ziduri au fost daramate insa si de abia in secolul trecut au fost construite unele noi, dar mult mai mici.

Si daca tot ai ajuns in Suceava, fa-ti timp pentru a vizita si Bustul lui Ciprian Pormbescu si casa in care a locuit acesta, monumentul eroilor din Burdujeni, monumentul Unirii, oul urias de pe platoul Cetatii de Scaun, statuia lui Petru I Musat, statuia Papei Ioan Paul al II-lea, bustul lui Mihai Eminescu sau cel al lui Mihai Kogalniceanu. Si daca Manastirea Sfantului Ioan Cel Nou te-a facut sa iti doresti sa vezi si altele, nu rata manastirea Teodoreni, manastirea Zamca sau bisericile Invierea Domnului, Sfantul Simion, Sfantul Nicolae sau Sfantu Dumitru.


Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Bucovina, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Ti-ar placea sa vizitezi Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou ? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de cazare Suceava

Coordonate GPS: 47.385726,26.148877




Vezi si alte obiective turistice din Suceava

Statuia ecvestra a lui Stefan cel Mare din Suceava se afla in parcul Cetatii de Scaun, intr-un loc de unde se poate observa intregul oras. Statuia a fost dezvelita in anul 1977 si a fost realizata de
Palatul Administrativ din Suceava este asezat intr-o cladire construita intre anii 1903-1904, in stil baroc. Se afla in centrul orasului Suceava, pe str. Stefan cel Mare nr. 36 si obisnuia sa serveasc
Un tren de epoca tractat de cea mai veche locomotiva cu aburi din tara in stare de functionare a fost introdus pe traseul Suceava - principalele manastiri din Bucovina. Trenul are in componenta patru
Biserica Turnu Rosu (sau Sfantul Simion)din Suceava face parte din complexul de monumente armenesti din Suceava. Denumirea Turnu Rosu provine de la clopotnita de culoare rosiatica. Biserica a fost co
Biserica Sfanta Cruce din Suceava este un lacas de cult armenesc a carui constructie dateaza din anul 1521. Aceasta a fost inclusa in Lista monumentelor istorice din judetul Suceava, elaborata in anul


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2025 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site