Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul de Arheologie si Istorie din Targu Mures functioneaza din anul 1886 si adaposteste valoroase exponate care atesta viata materiala si spirituala a muresenilor inca din vele mai vechi timpuri.
Pe meleagurile Targu Muresului au existat preocupari muzeale inca din secolul al XVIII-lea, cercetarile mai intense insa fiind realizate abia in secolul al XIX-lea. Cele mai importante cercetari au fost realizate de Aurel Filimon, care a impus reorganizarea muzeului, care a fost pus sub autoritatea "Societatii de Istorie, Arheologie si Etnografie din Targu Mures".
In anul 1921 muzeul dispunea de o colectie de arheologie si una de etnografie si arta populara, construite de catre Aurel Filimon. Anul 1934 a adus primele expozitii permanente, organizate in Palatul Culturii.
Colectiile actuale cuprind: unelte, arme, podoabe, ceramica, monede, care atesta viata materiala si spirituala din Preistorie pana in Epoca Moderna, depozitele de bronzuri de la Suseni si Band - Valea rece, cel de unelte agricole romane de la Marculeni, in lapidariul roman se gasesc mai multe piese de arta, mai ales Junona (cap de figurina din alabastru) si inscriptii.
Evul Mediu este reprezentat prin: colectii de unelte, produse si insemne de breasla, armament medieval, piese de argintarie si vestimentatie, numismatica, documente privind Cetatea Targu Mures.
Muzeul de Arheologie si Istorie este situat pe strada George Enescu, nr.2, judetul Mures;
Muzeul de Arheologie si Istorie Targu Mures este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Transilvania, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul de Arheologie si Istorie Targu Mures
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Targu Mures
Coordonate GPS: 46.5430489,24.5582409
Cetatea Medievala este amplasata in apropierea centrului municipiului Targu-Mures. Complexul Cetatii ocupa o suprafata de cca 4,3 ha si este alcatuit dintr-o incinta fortificata cu 7 bastioane unite p
Palatul Toldalagi a fost construit in stil baroc intre anii 1759 si 1772, fiind proiectat de arhitectul francez Jean Luidor.
Gradina a fost proiectata si ea sub infuenta barocului francez.
Cladirea
Muzeul de Arta din Targu Mures este situat pe strada George Enescu nr. 2, in incinta Palatului Culturii. Colectia muzeala a debutat sub forma unei pinacoteci a orasului, ce cuprindea lucrari de arta a
Ridicata in stil neobaroc, cu elemente de stil renascentist italian, cladirea a fost destinata initial Muzeului de Arta Secuiasca. Ea adaposteste in prezent exponate apartinand tezaurului natural mure
Palatul Apollo este situat in Piata Trandafirilor nr.5, fiind ridicat intre anii 1821 - 1882, in stil eclectic de catre contele Samuel Teleki.
Cladirea Apollo gazduia baluri sau reprezentatii de teat
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.