Apasati pe imagini pentru vizualizare
Biserica de lemn Cuvioasa Parascheva din Targu Ocna este cea mai veche biserica de lemn si a fost numita ulterior Biserica Domneasca.
Biserica a fost construita din barne, pe malul drept al Valcicai, pentru savgai. Traditia spune ca biserica a fost refacuta pe locul alteia mai vechi care a ars.
Biserica este pardosita cu dale de piatra iar peretii captusiti cu scandura cu nervuri care se grupeaza in cheia de bolta dubla. Remarcabil este iconostasul alcatuit din icoane de o mare frumusete, fiind renovate in anii 1789, 1800, 1810 si 1830.
In prezent, biserica este folosita drept capela mortuara, fiind pozitionata in mijlocul cimitirului parohiei, unde se odihnesc o serie de personalitati de vaza de altadata.
Biserica de lemn Cuvioasa Parascheva din Targu Ocna este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Biserica de lemn Cuvioasa Parascheva din Targu Ocna
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Targu Ocna
Coordonate GPS: 46.274152,26.619823
Statiunea Targu Ocna se afla pe cursul mijlociu al Trotusului, judetul Bacau, la altitudinea de 263 metri, intr-un golf depresionar, oferind un mediu propice tratamentului balnear si balneoclimateric.
Biserica Ortodoxa Sfanta Varvara din Targu Ocna, judetul Bacau, este o biserica impresionanta, atat prin arhitectura originala a acesteia, cat si prin pozitionare.
Bisericuta, inchinata ocrotitoarei
Monumentul-Muzeu Magura Ocnei este unul dintre cele mai impresionante monumente ridicate in memoria ostasilor cazuti in Primul Razboi Mondial.
Este situat la altitudinea de 520 m pe dealul Magura, la
Cetatea dacica Utidava este situata pe dreapta raului Trotus, la 500 m sud-est de orasul Targu Ocna. Se identifica cu asezarea mentionata de Ptolemeu in celebra sa lucrare, "Geographia".
A fost denum
In anul 1664, marele logofat Nicolae Buhus a ridicat pe malul stang al Trotusului o frumoasa biserica de plan triconic, cu turla pe naos si cu turnul-clopotnita pe pridvorul vestic.
Biserica este un
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.