Apasati pe imagini pentru vizualizare
Statuia Sfanta Maria si Sfantul Ioan Nepomuk este situata in Piata Libertatii din muncipiul Timisoara. Monumentul a fost realizat in anul 1756 la Viena, de catre F. Blim si E. Wasserburger, in stil baroc.
Ansamblul statuar cuprinde 2 personaje principale: Sfantul Ioan Nepomuk, patronul catolicismului in Banat si Sfanta Fecioara Maria, care tine in mana flori de crin, simbolul puritatii. In plan secundar se afla sfintii Rochus, Carol Boromeu si Sebastian.
Soclul pe care este construit ansamblul are trei laturi ce ilustreaza reliefuri cu evenimentele ce au dus la supliciul canonicului praghez: canonicul ascultand spovedania reginei Ioana, inchizitorul regelui carol, curios sa afle taina spovedaniei si aruncarea canonicului in raul Valtava de pe actualul pod Carol din Praga.
Statuia Sfanta Maria si Sfantul Ioan Nepomuk din Timisoara este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Banat, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Statuia Sfanta Maria si Sfantul Ioan Nepomuk din Timisoara
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Timisoara
Coordonate GPS: 45.7557869,21.2270508
Casa La Elefant este o cladire - monument istoric din Timisoara, construita in anul 1785. Cladirea ii apartinea maistrului sticlar Mathias Simon, din punct de vedere arhitectural incadrandu-se in stil
Biserica Ordinului Calugaritelor de Notre Dame a fost construita in 1894, in stil neoromanic. Altarul principal a fost realizat de sculptorul tirolez Ferdinand Stufflesser.
Biserica a deservit si de
Cazinoul Militar reprezinta una dintre cele mai importante constructii militare ale orasului Timisoara din secolul XVIII, fiind terminat in anul 1775.
In decursul anilor cladirea a suferit o serie de
Biserica Ortodoxa Sarba din Mehala a fost construita din caramida, intre anii 1786 - 1793. A fost un lacas de cult comun pentru credinciosii sarbi si romani pana in anul 1887, anul infiintarii parohie
Lacurile Becicherecu Mic fac parte din categoria lacurilor relicte. Sunt situate in apropierea localitatii Becicherecu Mic, judetul Timis.
Sunt o ramasita a mlastinilor care au existat in zona de
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.